• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.03.2020

12:09

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KARANTIN NA FRUŠKOJ GORI!

Društvo

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KARANTIN NA FRUŠKOJ GORI!

Podeli vest

Prihvatni centar Letenka na Fruškoj Gori prilagođen je za karantin i namenjen za smeštaj srpskih državljana koji dolaze van granica Srbije, kako bi tu proveli propisani karantinski period.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru Letenka, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

Centar je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom Vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv korona virusa.

Foto: Ministarstvo odbrane

 


"Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć", rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tu im je, pojasnio je, obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija.

Vulin je poručcio da je Vojska Srbije uvek na usluzi svim svojim građanima, i u ovim teškim vremenima pokazuje koliko je za jednu zemlju važno da ima dobru, organizovanu, brojnu i opremljenu vojsku.

Foto: Ministarstvo odbrane

 



"Vojska Srbije ispunjava sva naređenja svog vrhovnog komandanta, kao i kriznog štaba Vlade Srbije i shodno tome, ona preuzima svu odgovornost u ovim teškim vremenima i vremenima vanrednog stanja", zaključio je Vulin.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su u Prihvatnom centru Letenka, Pokrajinska vlada zajedno sa Ministarstvom odbrane za veoma kratko vreme uspeli da taj objekat paviljonskog tipa prilagode za potrebe smeštaja osoba koje će tu biti upućivane na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su za veoma kratko vreme, uz našu delimičnu pomoc, osposobili ovaj objekat i na ovaj način pokazujemo sposobnost da i ovaj deo posla koji zajednički radimo na osnovu smernica koje dobijamo od Kriznog štaba, Vlade Srbije i predsednika Republike uradimo u kratkom roku", rekao je Mirović.

Foto: Ministarstvo odbrane

 



Dodao je da će u narednom periodu biti još zajedničkih zahteva i zahvata, a Letenka će, kako je najavio, od sutra biti spremna za prijem lica.

Komandant Centra major Branislav Bojanić kaže da su jedinice Prve brigade preduzele sve mere da se rekreativno sportski centar Letenka pripremi i preuredi u centar za prihvat naših građna koji dolaze iz inostranstva.

Foto: Ministarstvo odbrane

 



Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Prve brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Nasković i pokrajiski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije, Vojska Srbije dodatno je angažovana i novim merama Vojska Srbije stavila pod kontrolu sve granične prelaze, obezbeđuje i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil i obezbeđuje sve bolnice.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boba NS

pre 4 godine

Dajte sliku kupatila i toaleta. To je najosetljiviji deo price. Utopliti se moze, jesti se moze svasta ali higijena je krucijalna u tim uslovima

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija