• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2020

14:38

VIŠE OD 4.000 OSUĐENIKA IZ SRPSKIH ZATVORA se odreklo hrane zarad socijalno ugroženog stanovništva

Društvo

VIŠE OD 4.000 OSUĐENIKA IZ SRPSKIH ZATVORA se odreklo hrane zarad socijalno ugroženog stanovništva

Podeli vest

Više od 4.000 osuđenika iz nekoliko zatvora u Srbiji odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima nastalim usled opasnosti od širenja novog koronavirusa.

Reč je o 4.280 osuđenika, koji se nalaze na izdržavanju kazne u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), kao i u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska jedinica u Srbiji, saopšteno je danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima.

Uprava napominje da će pomenuti zavodi, u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima, učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.

Foto: Pixabay

Takođe Podseća da su, u cilju preventivnih mera na sprečavanju širenja korona virusa, KPZ za žene u Požarevcu, kao i KPZ u Sremskoj Mitrovici i Nišu, počeli 12. marta u svojim krojačkim pogonima da šiju zaštitne maske za lice za sopstvene potrebe u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Posete se u svim zavodima realizuju u skladu sa merama prevencije.

Osim drugih mera zaštite, Uprava je i na ovaj način preduzela preventivne mere na sprečavanju širenja korona virusa, a sistem izvršenja nije dodatno opteretio budžetska sredstva u ovoj situaciji, navodi Uprava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija