• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

28.03.2020

19:22

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 10! Prvi “dijetalni šoping“! Za kilo kobasica možete da kupite četiri kile voća ili 10 kila kupusa!

Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 10! Prvi “dijetalni šoping“! Za kilo kobasica možete da kupite četiri kile voća ili 10 kila kupusa!

Podeli vest

Dragi moji punački sapatnici i sapatnice napokon sam dočekao prvu veliku kupovinu tokom ovog “čelendža“

Do sada sam zbog obima posla kupovao sve dan za dan, a danas sam odlučio da obavim veliku nabavku jer sledeće nedelje radim od kuće, a preporuka je da se ne izlazi bez potrebe. U svom premijernom šopingu kupio sam veliku količinu voća i povrća koji čine oslonac “Crni dijete“ ali i jaja i pilećeg mesa jer moramo pojačati unos proteina i belančevina. Što se tiče povrća kao i do sada nezaobilazan je kupus koji je alfa i omega ovog režima ishrane, kao i luk i šargarepa. Uz to slobodno uzmite i neke salate poput rotkvica, zelene salate i mladog luka ako vam dozvole partneri (mada ne bi trebalo da se bune jer ćete mršavljenjem i njima biti atraktivniji). Tikvice nisam našao iako su jako zahvalne za naš režim, a paradajz i papriku mi nije padalo na pamet da kupujem jer su preskupi. Nije poenta da bankrotiramo nego da smršamo tako da slobodno koristite sok od paradajza ili popularni “tomatino“.

Ono što takođe uvodimo je celer koji treba da kupujete u komadu i dodavaćemo ga u kuvana jela jer je zdrav, hranjiv i ima takozvane “negativne kalorije“ odnosno čak pet puta više kalorija potroši organizam dok ga svari nego što on sam po sebi ima.


Pored povrća pazario sam i dosta voća, pre svega limun i grejpfrut koji su neophodni u “Crni dijeti“ ali i druge voćke koje ćemo ubaciti u ishranu. Nema nekih određenih pravila,  ja sam kupio kivi i ananas, ali ako volite možete da uzmete i jabuke, kruške, pomorandže, čak i jagode i mango koji je na velikim akcijama. Jedino što nećemo konzumirati su banane, jer su jako kalorične, i njih možemo da uzimamo samo onda kada smo izrazito malaksali.


Bitna razlika u odnosu na prethodnih deset dana je što uvodimo jaja i piletinu, što sam takođe kupio. Tako ćemo našem telu obezbediti proteine i belančevine koji će nam dati još više energije. Uz sve ove namirnice ishrana će nam biti šarenolika uz znatno širu lepezu jela, da ne pričaju zli jezici kako se hranimo samo kupusom i grejpfrutom.


Izuzetno sam zadovoljan jer sam napunio kolica do vrha i račun je bio znatno manji nego ranije kada sam se prežderavao i jeo sve što stignem. Uz to sam i razotkrio jednu veliku zabludu. Koliko god je svima nama delovalo da su stvari poput ananasa, manga ili brokolija preskupe i luksuz za razliku od kobasica i ćevapa to apsolutno nije tačno. Uzeću primer kobasica koje su najjeftinije od svih tih “plodova tora“, za jedan kilogram možete kupiti tri do četiri kilograma ananasa ili manga ili 10 kilograma kupusa ili 15 kilograma luka. A sam Bog zna koliko je puta zdravije jesti voće i povrće nego kobaju iz hipermarketa koja je prepuna soje i masti.


Ps. Haiku za danas: “Kupujte voće i povrće jer je na akcijama i cene su jako povoljne, a i svega ima u ogromnim količinama pošto se sada to slabo pazari. Ljudi očigledno misle da će “koronu“ pobediti mesištem, paštetama, suhomesnatim proizvodima i narescima i to svima nama koji smo na dijeti izuzetno ide na ruku“.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 4 godine

Bas je crnomarkovic..je li otkrio ovaj detektiv ubice pevacice?

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija