• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2020

21:20

MLADI PRAVE OVU GREŠKU U VEZI SA KORONAVIRUSOM, A TO MOŽE BITI POGUBNO PO NJIH! Doktorka Kisić Tepavčević OTKRILA ŠOK DETALJ u emisiji uživo!

Društvo

MLADI PRAVE OVU GREŠKU U VEZI SA KORONAVIRUSOM, A TO MOŽE BITI POGUBNO PO NJIH! Doktorka Kisić Tepavčević OTKRILA ŠOK DETALJ u emisiji uživo!

Podeli vest

Gosti emisije "Prva tema" voditeljke Jovane Joksimović su zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević, načelnica Centra za neuroonkologiju Danica Grujičić, infektolog Ivana Milošević i ginekolog profesor doktor Aleksandar Ljubić

- Glavni problem mlađih generacija je to što misle neće virus na mene, meni to ne može da se desi. To može biti pogubno po njih. Loše kod ovog virusa je to što ne postoji lek, ali dobro je što znamo da se prenosi kapljično i što možemo sprečavanjem kontakata da utičemo na širenje koronavirusa - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Foto: printscreen

 

 

 

Doktorka Grujičić naglasila je da se svi pacijenti pregledaju, svi moraju da potpišu da nisu imali kontakt sa nekim iz inostranstva, svi imaju maske...

- Posle jedne pacijentkinje sa kancerom za koju je otkriveno da je imala koronu na onkologiji, kada je izolovana, sve je očišćeno, bile su ekipe. Ostali pacijenti su disciplinovani, svakog od njih pregledamo, prolaze kroz proceduru - naglasila je doktorka Grujičić.

Foto: printscreen

Infektolog Ivana Milošević naglasila je da je važno znati kako se prenosi virus.

- Ovo je bolest koja se prenosi respiratornim putem. Prenosi se telesnim tečnostima. Moguće je da se prenosi i putem stolice, ali tu je manja koncentracija virusa - rekla je doktorka Milošević.

Doktorku Grujičić je jedan detalj posebno iznervirao.

- Ja mislim da će ovo proći za dva meseca. Imamo iskustvo Kineza. Jedino što je stoprocentno sigurno jeste izolacija. Ja ne znam koliko grama mozga može neko da ima u glavi da izađe napolje. Ne treba se fizički iscrpljivati, ne treba držati dijete, treba čuvati organizam i sedeti kod kuće. To je ono čime sam zgrožena. To je potpuno odsustvo pameti. Sutra kad završe na respiratoru i kad neko umre biće kriva država. Pa molim vas, ponavljam, nova je bolest u pitanju, teorije su razne, od toga da će muškarci ostati sterilni, da napada bubrege, sve su to teorije. Jedino što sigurno znamo je da je prevencija - sedite kod kuće i vi nećete, pa pobogu - naglasila je doktorka Grujičić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zaper

pre 4 godine

da vas podsetim za sve vas stučnjake koji su u javnosti i stučnom štabu za javno zdravlje rs.srbije odgovorni za namerno prećutkivanje o uspešnom lečenju virusa bakterija i parazita el. frekfrencijom za koju zna dobar deo ljudi.odgovornost o ovome snose i sredstva informisanja to jest novinari i urednici javnih glasila što stručnjacima ne postavljaju ova pitanja!!.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija