• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

29.03.2020

17:53

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 11! Ceo ručak samo 385 kalorija! “Epidemiološka čorba” i “Piletina na vuhanski način” (VIDEO)

Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 11! Ceo ručak samo 385 kalorija! “Epidemiološka čorba” i “Piletina na vuhanski način” (VIDEO)

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke nedelja je definitivno dan koji bi trebalo provesti sa ljudima koje volite, a za sve nas koji obožavamo da jedemo nezaobilazni deo je “nedeljni ručak“. To vam neće oduzeti ni “Crni dijeta“ pa sam za sve vas spremio jedan obilan, zdrav, hranjiv i niskokaloričan ručak. Pošto držimo “dijetu u doba korone“ i sama jela su prilagođena situaciji pa je tako na našem meniju “Epidemiološka čorba“ i “Piletina na vuhanski način“

Spremanje oba jela je izuzetno jednostavno, a prvo sam počeo od čorbe jer za nju treba više vremena. Iseckao sam mladi luk (može i crni ali je ovaj ukusniji i sezona je) i propržio ga pet do šest minuta a potom dodao dve mešavine povrća za čorbu i to sve zajedno distao još 15 minuta. Na to sam dodao dve kocke za supu, začine po ukusu i dve litre vode i sve zajedno kuvao 30 minuta. Na kraju smo za manje od sat vremena dobili izuzetno ukusnu i zdravu čorbu od povrća koja po punom tanjiru jedva ima 100 kalorija.


Dok se “Epidemiološka čorba“ krčkala prionuo sam na spremanje glavnog jela. Iseckao sam na kockice 300 grama piletine i propržio takođe sa mladim lukom desetak minuta. Potom sam u to dodao “kinesku mešavinu“ koje ima u svim marketima, i sve to zajedno sam pržio još desetak minuta. Dodao sam začine po želji i soja sos koji u ovom receptu možete da koristite ali pod uslovom da ne solite jelo. Obilna porcija “Piletine na vuhanski način“ ima 285 kalorija što znači da zajedno sa čorbom za ovaj obilan ručak nismo uneli ni 400 kalorija.


Uz sve ovo možete dodati i neku sezonsku salatu poput mladog luka, rotkvica, rukole, zelene salate... Ostanite u kući, uživajte u nedeljnom miru sa dragim ljudima i u ovim odličnim jelima, a garantujem vam da ćete se najesti “do čepa“ i  da do uveče nećete biti gladni.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija