• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

31.03.2020

12:35

OPET 15 CENTIMETARA SNEGA U SRBIJI! Pred nama su PRAVI ZIMSKI DANI, EVO KOLIKO ĆE TRAJATI!

Društvo

OPET 15 CENTIMETARA SNEGA U SRBIJI! Pred nama su PRAVI ZIMSKI DANI, EVO KOLIKO ĆE TRAJATI!

Podeli vest

Vreme se ovih dana poigrava sa nama!

Taman kada smo pomislili da se vreme uskladilo sa kalendarom i da će proleće da zasija punim sjajem, iznenadio nas je sneg. Padao je par dana, pa smo onda ponovo videli sunce, ali evo ga opet – sneg se vraća!

Ne, nije reč o prvoaprilskoj šali. Sneg će ponovo, pomalo neočekivano, zabeleti naše krajeve.

Prema poslednjim najavama meteorologa, snežne padavine se na području Srbije očekuju od danas do četvrtka, 2. aprila.

"U utorak uveče i noću, kao i u sredu u južnim i istočnim, a ponegde i u centralnim krajevima Srbije, vlažan sneg i stvaranje visine snežnog pokrivača od 10 do 15 centimetara, naročito u brdsko-planinskom području", najavljeno je na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Maksimalna dnevna temperatura iznosiće od dva do 10 stepeni. Uslad daljeg pada temperature kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 

Pored snega, najavljena je i pojava jutarnjih mrazeva, što znači da će i temperature biti niže.

U Beogradu se 1. aprila očekuje susnežica, a temperatura će se kretati od nula do pet stepeni. Prema najavama, padavine bi brzo trebalo da prestanu, te se već za vikend očekuje porast temperature sa sunčanim intervalima. Maksimalne dnevne očekivane temperature u vikendu pred nama iznosiće od 13 do 15 stepeni, dok će se jutarnja temperatura u prestonici kretari od tri do pet stepena.

"U sredu na severu uz sunčane intervale dok će južnije od Beograda biti oblačno sa susnežicom i snegom. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima i to naročito na jugozapadu , jugu i istoku zemlje gde se očekuju i nešto obilnije padavine", saopštili su iz Serbian Meteo.

Živa u termometru spustiće se par stepeni ispod nule u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, gde se takođe očekuju snežne padavine.

Mnoge je lepo vreme izmamilo napolje, što u ovom trenutku nije nikako preporučljivo zbog vanrednog stanja i borbe protiv širenja korona virusa. Nemojte da dozvolite da vam i sneg uradi isto. Koliko god da volite male bele pahulje, posmatrajte ih samo kroz prozor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija