• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

31.03.2020

15:37

BOLNA PORUKA IZ ŠABAČKE BOLNICE ZA ŠETAČE I ROŠTILJDŽIJE! Doktorka Jovana ovim statusom podigla na noge celu Srbiju!

Društvo

BOLNA PORUKA IZ ŠABAČKE BOLNICE ZA ŠETAČE I ROŠTILJDŽIJE! Doktorka Jovana ovim statusom podigla na noge celu Srbiju!

Podeli vest

"Kada će ovih 80 km od mene do člana moje porodice prestati da bude tako nepremostiva daljina. Pitajte ih kada će moje koleginice moći bez straha da spavaju sa svojom decom"

Jovana Veselinović (26), doktorka Urgentnog centra u Šapcu Opšte bolnice, objavila je na svom Fejsbuk profilu poruku. Ona je upućena svima koji se ovih dana šetaju, roštiljaju. Mlada doktorka ih je pozvala da se urazime i da konačno shvate ozbiljno situaciju u kojoj se svi nalazimo, da ozbiljno shvate vanredno stanje i korona virus.

Svoju poruku započela je citatom: "Put do pakla popločan je često dobrim namerama. Teško je biti namerno zao. Zato je očito lako biti namerno nezainteresovan, nemaran, nepravedan." Potom je dodala:

"Sada želim da se postavim sasvim lično. Ako poznajete nekoga ko je juče ili danas šetao na Adi, ili roštiljao na Košutnjaku, što je i fotografijama zabeleženo, volela bih da ga pitate (eto sasvim lično, i izvinite na tome) kada ću ponovo moći da se grlim sa svojim roditeljima. Nedeljama im ne prilazim.

Pitajte ih kada ću moći ponovo sa sestrom da gledam film, a da ne stavim masku i ne teram je dalje od sebe kad se nehotice previše približi.

Kada ću uspeti da oporavim ruke, dehidrirane i izranjavane agresivnim pranjima. Kada će ovih 80 km od mene do člana moje porodice prestati da bude tako nepremostiva daljina. Pitajte ih kada će moje koleginice moći bez straha da spavaju sa svojom decom.

Kada će hirurška maska u bolnici prestati da važi za najdragoceniji resurs ovovekovne civilizacije. Kada ćemo opet mirno smeti da stupimo u dedinu sobu. Kada će zaposlenje lekara u očima drugih ponovo biti neizmerna radost, umesto što je pritiskajuća briga.

Pitajte ih, jer oni znaju odgovor, taman koliko i oni koji su im rekli da ostanu kući. I koji su pre toga završili velike škole medicinske struke.

Pitajte i one što istom kašikom uzimaju Hristovu krv i telo. Zar nije jedno od osnovnih hrišćanskih načela: MISLI NA DRUGOGA. Bog koga ja poznajem se ne bi ljutio da se zaključaju crkvena vrata dok ne prodju ovi izazovi. Jer ko hram nije našao u sebi, neće ga naći ni pred jednim popom.

(FOTO) AKO ME UBIJE KORONA, ŽELIM DA ZNAJU... INTERNET BRUJI zbog potresne poruke američke doktorke!

Znaju odgovor oni što idu i dalje u bezbrižna okupljanja, jer kad oni shvate da će samo jedno nečije kijanje dati neke asimptomatske nosioce, a oni neke obolele, i kroz dalje sumnje i neizvesnosti, biće više povlačenja zdravstvenih radnika sa posla, daljom aproksimacijom i ugroženosti članova njihovih porodica, onda će biti jasno da nije to 5 ljudi sa kojima veselo dele pivo i ćevape, već možda i 105, koji možda više neće biti zdravi.

Tada kada oni shvate, da je kućni prag sada kapija na kojoj se lome velike odluke, onda će oni najstručniji među nama možda moći da kažu kada će to sve biti drugačije, odnosno ponovo isto kao nekada."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojša Joksimović

pre 4 godine

Bravo Jovana. Ovo što si napisala trebalo bi da za sve nas bude sveto pismo. Nalost uvek je bilo i biće nerazumnih i neodgovornih.

Stavra

pre 4 godine

Setaci,rostiljari,pametnjakovici i ostali "sveznajuci umovi",gde ste da vasim velicanstvenim komentarima izvredjate,omalovazite i ponizite strucno lice koje se bori za zivote mnogih obolelih? Problem svih takvih kao sto ste vi je sto nemate stida,ne znate za sramotu a satro ste dusebriznici i vernici.

milenko

pre 4 godine

Bravo za tvoju mladalacku cast! A one koji krse pravila odmah na preki sud! odmah u resetke tu sa ulice gde su se zatekli, bez ikakvih prava i zatvor od trinest godina koji pocinje odmah!

Srđan

pre 4 godine

Nije mi jasno zašto policija ne kažnjava takve slučajeve. To bi ja dobro izmlatio po guzici

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija