• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

02.04.2020

09:17

NA SAJMU 53 OBOLELA OD KORONE, A EVO KOLIKO GODINA IMA NAJMLAĐI PACIJENT! Vekić: Svi zbrinuti imaju blažu kliničku sliku!

Društvo

NA SAJMU 53 OBOLELA OD KORONE, A EVO KOLIKO GODINA IMA NAJMLAĐI PACIJENT! Vekić: Svi zbrinuti imaju blažu kliničku sliku!

Podeli vest

U improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu trenutno je zbrinuto 53 pacijenta, koji su pozitivni na COVID-19 i imaju blažu kliničku sliku, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić



On je naglasio da je na Sajmu trenutno 40 muškaraca i 13 žena, da najmlađi pacijent ima 19 godina, a najstariji 71 godinu.

Pripremaju se, kako je rekao, i drugi sportski centri u Beogradu koji će biti pretvoreni u improvizovane bolnice za prijem lakših pacijenata zaraženih novim koronavirusom.

Navodi da su u svim domovima zdravlja u Srbiji počele da rade kovid ambulante, koje će biti otvorene od 7 do 22 sata, gde će se pacijentima, kod kojih postoji sumnja na zarazu, meriti temperatura, uraditi rendgentski snimak pluća, laboratorija.

- U najvećim domovima zdravlja u Srbiji počeće da se rade i testiranja na COVID-19. Za vikend će početi preraspodela testova u te domove zdravlja - rekao je Vekić za Pink i dodao da su zdravstveni radnici prošli obuku za uzimanje briseva.

Zaštita zdravstvenih radnika koji su u kontaktu sa zaraženima je najvažnija, istakao je Vekić i dodao da je jasno definisano koji nivo zaštite mora da ima svaki zdravstveni radnik.

Navodi da se malo pričalo a da je veoma važno kako zdravstveni radnici, koji brinu o zaraženim pacijentima, oblače i skidaju zaštitnu opremu.

Obuku su prošli i za to, a posebno je važno skidanje opreme, jer kako je rekao, tokom skidanja skafandera, kaljača, maske, uniforme može doći do kontaminacije i da se infekcija proširi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija