• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2020

15:07

(VIDEO) CRNI DAN ZA SRBIJU! JOŠ OSAM ŽRTAVA KORONAVIRUSA, UKUPNO 39! Doktor Kon: Kreće strmi uspon! U Narodnom frontu 75 zaposlenih izolovano!

Društvo

(VIDEO) CRNI DAN ZA SRBIJU! JOŠ OSAM ŽRTAVA KORONAVIRUSA, UKUPNO 39! Doktor Kon: Kreće strmi uspon! U Narodnom frontu 75 zaposlenih izolovano!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić otkrila novi broj žrtava koronavirusa u Srbiji. Premijerka je rekla da se nalazimo u veoma teškom trenutku

- Nažalost, za poslednjih 24 sata preminulo je osam osoba od koronavirusa, čime se ukupan broj žrtava popeo na 39. Bojim se da smo ušli u eksponencijalni rast - rekla je premijerka Brnabić na aerodromu u Batajnici dočekujući pomoć iz Rusije.

Doktor Predrag Kon obratio se na konferenciji Kriznog štaba.

Foto: printscreen

"Mi danas imamo najcrnji dan sa 8 smrtnih ishoda i 305 pozitivnih, kreće strmi uspod, peta nedelja se jasno najavila. Pitanje je svakog pojednica da se nalazimo u krajnje ozbiljnoj situaciji. Da nismo imali pripremljene improvizovane bolnice, bili bismo u problemu", istakao je Kon.

Što se tiče koronavirusa među zdravstvenim radnicima, Kon je istakao da je 46 obolelo u Narodnom frontu.

"U Narodnom frontu 75 zaposlenih je izolovano, ukupno 46 je pozitvno. Svi su udaljeni sa posla i svi oni su bili u kontaktu sa još 150 ljudi. Međutim, on radi i dalje. Mnogi opterećuju više ginekološko-akušersku u Višegradskoj. Mere se preduzimaju i Narodni front je bezbedan", dodao je epidemiolog.

Nailazi talas

"Talas neminovno nailazi, neće nas mimioći, ovog puta nema pregovaranja. Ono što sam ranije rekao da sam umereni optimista, jesam i dalje, ali to ne znači da sam ja upravu. Poslednja slamka je policijski čas od 24 sata, nije još vreme za to. Mi sada brojimo umrle koji su se zarazili pre tri nedelje. Mi smo ove mere uveli i očekujem da će one dati rezultate", rekao je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SUPER

pre 3 godine

Dolaze i Rusi da leče Srbe!? Hoćete li da se kladimo da će sada Srbi još brže umirat ko kad su došli Kinezi? Pa šta ne puste same srpske lekare da rade svoj poso jer ne kaže narod bez veze "puno baba kilavo dete"?

jedine bitne brojke

pre 3 godine

SMRTNOST: Srbija 39, Slovenija 20, BiH 17, Hrvatska 8....

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Hitno uvesti policijski čas kji će trajati dvadesetčetiri sata sledećih trideset dana a ne da se čeka da sledećih dana svakog dana bude zaraženo stotina hiljada i umrlih nekoliko desetina hiljada, pa tek onda da bude uveden policijski čas koji treba da traje dvadesetčetiri sata i da je na snazi sledećih trideset dana. Stvarno nemogu da shvatim zbog čega se uporno odlaže ono što mora biti urađeno odmah.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija