• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

03.04.2020

19:21

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 16: Alkohol najstrože zabranjen! Dva pića isto goje kao cela čokolada

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 16: Alkohol najstrože zabranjen! Dva pića isto goje kao cela čokolada

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, dobri rezultati uvek su razlog za slavlje, a nezaobilazan deo svakog veselja u našoj zemlji je alkohol. Pogotovo što smo sada uglavnom kod kuće sa svojim porodicama, što vikendom važi policijski čas i što smo pod stresom zbog pandemije virusa, pa bi nam neko žestoko piće dobro došlo

Međutim, na žalost svih ljubitelja "dobre kapljice" pa i mene samoga, alkohol je u našem režimu najstrože zabranjen. Razlog je ogroman broj kalorija, po čemu se alkoholna pića mogu svrstati rame uz rame sa najmasnijim jelima ili najslađim dezertima.

Da pređemo na brojke, jedno pivo od pola litra ima čak 215 kalorija, čašica rakije 175, čaša vina 178, čašica viskija 116, vodke 100, a kokteli čak 500. Ako uzmemo da niko od nas ne popije samo jedno piće, to znači da nekoliko čašica ima više kalorija nego naš celokupni dnevni unos tokom "Crni dijete". Iako mnogima ne deluje tako, dva piva goje isto kao cela čokolada od 100 grama, a dve čaše vina su kalorijski identične onom našem obilnom ručku koji je sadržao "epidemijsku čorbu" punu povrća i "piletinu na vuhanski način". Uz sve ovo bitno je napomenuti da alkohol, pogotovo žestoka pića nisu hranjivi i to su nam praktično "bačene kalorije" i bespotrebne količine šećere koji je u dijetama zabranjen.

Samim tim alkohol je u našem režimu najstrože zabranjen, jer ako nekada i bude trebalo da unesemo više kalorija uvek ćemo pre odabrati dve šnicle pune proteina nego tri rakije ili omlet od četiri jaja nego dve čaše vina. Znam da neće biti lako jer će ova dijeta potrajati mesecima ali ćete se vremenom navići da pijete vodu. Po ovom pitanju sam izuzetno rigorozan, iako i sam volim da popijem nekoliko pića u dobrom društvu i uz muziku. Tako da ako neko kaže da ne može četiri ili pet meseci bez alkohola, kako bi smršao i bio zdraviji, neka odmah odustane od "Crni dijete" i za njegovo dobro nek se javi Klinici za bolesti zavisnosti u Palmotićevoj.

U slučaju da je zaista prilika, kao što je rođenje deteta ili venčanje, popijte jednu čašu špricera ali onda preskočite večeru i "ubacite" neku fizičku aktivnost. Nastavljamo dalje, trezni ali sve zdraviji i sve mršaviji. Jedino gvozdena disciplina nam garantuje odlične rezultate u kratkom vremenskom roku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija