• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.04.2020

13:27

NA KARABURMI NIČE NOVA BOLNICA ZA KORONU! Radovi u toku, gradi se 24 sata dnevno! (VIDEO)

Društvo

NA KARABURMI NIČE NOVA BOLNICA ZA KORONU! Radovi u toku, gradi se 24 sata dnevno! (VIDEO)

Podeli vest

U krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, danas je počela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid 19, kapaciteta 70 kreveta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Objekat bi trebalo da bude završen do 21. aprila.

Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme “Termomont” i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kažu u Ministarstvu.

Vrednost donacije je oko 30 miliona dinara, a biće rekonstruisan objekat od 1.000 metara kvadratnih, dograđeno više od 300 metara kvadratnih objekta i izgrađena nova pristupna saobraćajnica duga oko 200 metara.

Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma, potpukovnik Milan Mladenović, kaže da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od Covid-19.

“Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od Covid-19, čija je klinička slika lakša i srednje teška”, kaže potpukovnik Mladenović.

Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

Početku radova u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija