• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

04.04.2020

18:53

(FOTO/VIDEO) RUSKI MEDIJI NA NOGAMA ZBOG SRBIJE! Il-76 jedan za drugim sleću na Batajnicu, SRBI NAS DOČEKUJU SA HLEBOM I SOLJU!

Društvo

(FOTO/VIDEO) RUSKI MEDIJI NA NOGAMA ZBOG SRBIJE! Il-76 jedan za drugim sleću na Batajnicu, SRBI NAS DOČEKUJU SA HLEBOM I SOLJU!

Podeli vest

Novinska ekipa televizije "Zvezda", zvaničnog servisa Ministarstva odbrane Rusije, juče je izveštavala sa Batajnice o dočeku u bratskoj zemlji. Oni posebno ističu da je Rusi dočekani kao prava braća sa hlebom i solju, što je u Srbiji čin najvećeg poštovanja!

O dočeku i zahvalnosti Srba izveštavali su si mediji u Rusiji. Ipak, najdetaljniju priču o dočeku u prestonici Srbije donosi zvanična televizija ruske vojske TV "Zvezda"!

- Il-76 jedan za drugim sleću na aerodrom Batajnicu. Naše vojnike dočekuju kao drage goste - s hlebom i solju. Lica su pokrivena maskama, a rukovanja su ovog puta izostala - takva su pravila nove protivvirusne etikete. Ruske vojnike dočekali su premijerka Srbije i ministar odbrane. Ana Brnabić je zahvalila našim vojnicima obraćajući se na ruskom jeziku - prenosi novinska ekipa televizije "Zvezda", koja je doputovala jednim od aviona Il-76 u Beograd.

Predstavnici Oružanih snaga Srbije još jednom su zahvalili ruskim stručnjacima na tome što su se brzo odazvali na molbu Beogarada, ističe novinar.

Zvezda podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak zatražio podršku od ruskog predsednika Vladimira Putina, a samo dan kasnije prvi transportni avioni poleteli su sa ruskog aerodroma Čkalovski.

U Srbiju je doletelo ukupno 11 aviona, koji su prevezli 87 ruskih stručnjaka, opremu i medicinska sredstva.

Danas je, inače, na Vojnomedicinskoj akademiji održan sastanak kome su, pored srpskih, prisustvovali i ruski vojni lekari koji su doneli pomoć iz Rusije, prenosi televizija "Zvezda".

Tema razgovora bila je epidemiološka situacija u Srbiji i prioritetne oblasti zajedničkog rada, saopšteno je.

Sve o koronavirusu u svetu čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cito

pre 4 godine

sta te briga-idi bre u karantin i citaj ,,kerenpuha,,

Milutin

pre 4 godine

Rusi su provereni prijatelji.uvek nam pomažu i krajnje je vreme da udjem u sastav ruske federacije

Vlada

pre 4 godine

Drago mi je kada vidim da braća Rusi i Kinezi pomažu nam. Nikada neću ja lično zaboraviti to. I uvek ću pričati zdravlje boga deci i unučićima da smo mi više od prijatelja. Da smo malo je reći braća.Hvala još jednom...

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Dočekuju ih hlebom i solju? Takav običaj kod ljudi koji su rođeni i žive u Srbiji ne postoji, postoji običaj da gosti budu posluženi slatkim i vodom - slatko (nevažno od kog voća je skuvano) i voda - i ništa više. Ne razumem zašto su političari izmislili posluženje pogačom i solju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija