• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2020

12:42

EKSKLUZIVNI SNIMAK! BRAĆA RUSI NE GUBE VREME! ABHO SPECIJALISTI POČELI DEZINFENKCIJU KLINIKE "NARODNI FRONT"! (VIDEO)

Društvo

EKSKLUZIVNI SNIMAK! BRAĆA RUSI NE GUBE VREME! ABHO SPECIJALISTI POČELI DEZINFENKCIJU KLINIKE "NARODNI FRONT"! (VIDEO)

Podeli vest

Specijalisti ABHO jedinica Ruske vojske koji su nedavno stigli u Srbiju jednim od 11 aviona Iljušin u okviru velike pomoći našoj zemlji u borbi protiv koronavirusa, već su počeli da rade...


U Ulici kraljice Natalije, ispred klinike Narodni front nalaze se dva specijalna ruska vojna kamiona za dezinfekciju.

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Među prvim ustanovama, kako navode, izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" i Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od Covid-19.

U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona.

Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.

Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke, navedeno je u saopštenju tog resora.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja Covida-19.

Podsetimo, trenutno se u GAK "Narodni front" nalaze dve pacijentkinje sa koronavirusom, sa opterećenim anamnezama, rekla je prof. dr Ana Mitrović Jovanović. Klinika radi, a u poslednja 72 sata imali su 59 porođaja.

Prof. dr Ana Mitrović Jovanović je rekla da je u "Narodnom frontu" protekla noć bila mirna, sa svega pet porođaja. Međutim, poslednja 72 sata imali su 59 porođaja, 15 carskih rezova.

"Shodno okolnostima, organzovani smo po vanrednom režimu, primamo sve pacijentkinje u aktivnoj fazi porođaja, trudnice koje imaju bilo kakav ozbiljan problem i ginekološke pacijentkinje koje imaju ozbiljna krvarenja ili bolove", navodi doktorka.

Klinika je i juče dezinfikovana. Inače, kako je pre dva dana saopšteno, 75 zdravstvenih radnika je udaljeno s posla, od kojih je 46 bilo pozitivno na koronavirus. Doktorka Mitrović Jovanović je rekla da je u međuvremenu utvrđeno da su još dva člana osoblja pozitivna na ovaj virus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

BIVŠA JUGA BILA JE PUNA ABHO JEDINICA I OPREME,A BOGAMI I STRUČNJAKA ZA TU OBLAST.SLUČAJNO SAM BIO ČETNI BOLNIČAR U JEDNOJ OD ABHO JEDINICI REZERVNOG SASTAVA I ZNAM KAKO SU TI MOMCI BILI OBUČENI,IZVEŽBANI,OPREMLJENI.....AL VAŽNO DA NAŠA VOJSKA PARADIRA PO TERAZIJAMA I KONTROLIŠE ''POLICISKI ČAS ,DOK POLICIJA RAZVOZI MIGRANTE PO CELOJ SRBIJI MVJ

Aleksa

pre 4 godine

Svaka cast i velko HVALA ovim Ljudima ,dolaze iz Rusije i Kine da nam pomazu ali uzalud kad nas narod ne postuje ni jedan zakon ,tek kad obole sami ucice im u pamet

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija