• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

06.04.2020

18:58

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 19: Putevima Šaolin monaha! Meditacija, joga i sunčeva energija

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 19: Putevima Šaolin monaha! Meditacija, joga i sunčeva energija

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, pored zdrave hrane, fizičke aktivnosti i vitamina koje svakodnevno unosimo odlučio sam da ispitam i neke metode koje su u našoj zemlji veoma retke. Ugledajući se na veliki broj poznatih sportista, glumaca, političara, biznismena počeo sam da proučavam istočnjačku praksu u kojoj takođe postoji sveto trojstvo, samo ono nije "Otac, Sin i Sveti Duh" nego meditacija, joga i sunčeva energija

U teoriji sve to ima smisla jer meditacija i joga služe da se smirimo i pronađemo duševni mir, što bi nam dobro došlo u ovo vreme kada se sa jedne strane sekiramo zbog epidemije korona virusa a sa druge se nerviramo jer ne možemo da jedemo sve one gurmanluke i poslastice koje volimo. Što se tiče sunčeve energije, kojom istočnjaci "hrane" svoje telo, ona nikako ne može da škodi jer je potvrđeno da UV zraci podstiču stvaranje vitamina D, a i kobni su po korona virus ako je verovati epidemiolozima i stručnjacima. Uz sve to ne bi nam falilo ni da "pocrnimo" jer to odlično ide na vitku liniju koju ćemo imati ovog leta.

Foto: printscreen tvin

Zbog svega toga putevima slavnih monaha iz manastira Šaolin, uzeo sam peškir, prostro ga na terasu i pokušao da oponašam sve ono što sam čitao i gledao o meditaciji i jogu. Zauzeo sam stav sličan "turskom sedu", namestio ruke na odgovarajući način, vodio računa da pravilno dišem, da se maksimalno relaksiram i opustim  i uživam u miru i suncu. Ne mogu da vam kažem da mi sve to nije prijalo, pogotovo zato što sam iz glave ,makar privremeno, uspeo da izbacim sve brige i probleme, ali neću da vas lažem ni da je fizički toliko jednostavno pogotovo ako u tom položaju ostanete duže vremena.

Iskreno savetujem vam da probate ove istočnjačke metode koje će vam svakako značiti da se oslobodite od stresa. Međutim, pošto nismo  Šaolin monasi, definitivno se ne možemo na njih u potpunosti osloniti niti verovati da ćemo samo meditacijom ili jogom skinuti višak kilograma. Moramo da se držimo našeg recepta koji se pokazao kao odličan, a sve ovo ostalo su samo usputne stvari koje mogu malo da pomognu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Pomozite Crnom..nije mu dobro..angazujte struku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59