• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.04.2020

07:25

SRPSKI GENETIČAR OTKRIVA DA VIRUS NIJE REZULTAT 5G MREŽE! Rođaci korone prate čoveka već 10.000 godina

Društvo

SRPSKI GENETIČAR OTKRIVA DA VIRUS NIJE REZULTAT 5G MREŽE! Rođaci korone prate čoveka već 10.000 godina

Podeli vest

Srpski molekularni genetičar Goran Brajušković kaže da nisu istinite tvrdnje da je Kovid 19 veštačka tvorevina. U pitanju je virus koji živi najverovatnije u slepom mišu a dobio je sposobnost da pređe na čoveka.

Profesor na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu Goran Brajušković rekao je za RTS-a da virus nije mogao da se napravi - on egzistira u prirodi.

Brajušković kaže da je to novi virus ali njegovi rođaci prate čoveka već 10.000 godina. Sasvim je poznato da najmanje šest njegovih rođaka napada ljude.

Prema njegovim rečima, to je prirodni virus koji je svojim mutacijama postao virulentan za čoveka.

Virus kako kaže, nije veštačka tvorevina i nije posledica 5G mreže, svetskih zavera, već virus koji živi najverovatnije u slepom mišu a spontanim mutacijama je dobio je sposobnost da pređe na čoveka.

- Ono što znamo i što je dobro dok traje ova pandemija, upoređuju se svi genomi virusa iz različitih populacija, on umereno mutira a te mutacije koje su registrovane od početka pandemije, ne pogađaju one gene koji kodiraju proteine koji bi ga činili virulentnim za čoveka - zaključio je Brajušković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija