• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink

08.04.2020

11:34

TEŠKA VREMENA UJEDINILA MEDIJE U SRBIJI Željko Mitrović donirao ZAŠTITNU OPREMU kolegama sa RTS i TV PRVA

Društvo

TEŠKA VREMENA UJEDINILA MEDIJE U SRBIJI Željko Mitrović donirao ZAŠTITNU OPREMU kolegama sa RTS i TV PRVA

Podeli vest

Otkako je na snagu stupilo vanredno stanje u Srbiji, izazvano epidemijom virusa Covid-19, vlasnik „Pink International Company“ i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović, doneo je odluku da svi zaposleni koji su u mogućnosti posao obavljaju od kuće, kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

Međutim, neki zasposleni, poput reportera, snimatelja ili obezbeđenja, nisu u mogućnosti da posao obavljaju od kuće, zbog čega se Željko Mitrović pobrinuo da budu potpuno bezbedni dok obavljaju radnu obavezu.

Željko Mitrović prepoznao je informisanje građana kao značajan segment borbe sa epidemijom, a kretanje medijskih radnika bez opreme veoma je opasno.

Osim što je napravio čitav sistem za dezinfekciju na ulasku u zgradu TV Pink, Željko je svakom zaposlenom obezbedio maske za lice, vizire, kape za kosu i dezinfekciono sredstvo.

Pošto je svako od zaposlenih u medijskim kućama zaslužan za to što građani Srbije svakog dana imaju pravovremene, objektivne i neophodne informacije o stanju u zemlji i svetu zahvaćenom pandemijom koronavirusa, neophodno je da se ne izlažu riziku tokom obavljanja posla.

Foto: printscreen RTV Pink

S obzirom na to da je u ovim teškim trenucima, kada se kao zemlja i pojedinačno suočavamo sa velikim izazovima, solidarnost najvažnija, Mitrović je odlučio da ono što je obezbedio svojim radnicima, podeli i sa radnicima drugih medijskih kuća.

Tokom jučerašnjeg dana, Željko Mitrović je posetio zgradu Javnog servisa – Radio-televizije Srbije – kao i televizije Prva i odneo zaštitnu opremu – vizire, antivirusne naočare i dezinfekciona sredstva.

Kako je vlasnik TV Pink otkupio proizvodnju opreme za suzbijanje epidemije, a preduzet je i čitav niz mera zaštite za zaposlene na Pinku kako bi u vreme zaraze program mogao da funkcioniše, odlučio je da da sve od sebe da radnici drugih medijskih kuća takođe budu zaštićeni dok obavljaju svoj posao.

Foto: printscreen RTV Pink

Danas će Željko iste količine zaštitne opreme uručiti i radnicima štampanih medija u Srbiji, kao i bolnicama, te će na taj način dati svoj doprinos u borbi protiv epidemije virusa Covid-19.

Ovim postupkom, Željko Mitrović pokazao je da u ovako teškim vremenima nema mesta razlikama i podelama, ne samo kada je reč o medijima, već uopšte – u ovim trenucima najvažnije je da budemo ujedinjeni i da, dok oni koji su u redovima odbrane od koronavirusa, svi ostali građani daju svoj doprinos ostankom kod kuće.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mire

pre 4 godine

Bravo!!!! Koliko god da ga ne gotivim ovaj gest,ako je istina, je vredan svake pohvale!! Živ bio!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija