• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

08.04.2020

20:07

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 21: Šetaj malo, skidaj salo, razvijaj mišiće! Crni povećao fizičku aktivnost!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 21: Šetaj malo, skidaj salo, razvijaj mišiće! Crni povećao fizičku aktivnost!

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, nakon tri nedelje dijete, red je da napravimo nove redukcije ovog režima ishrane i života u celosti. Pošto smo proširili paletu povrća i voća koje možemo da jedemo, dodali meso, jaja, pa čak i pirinčane galete kako bi se bolje osećali i imali više energije, red je da sve to i potrošimo. Zbog toga je sasvim logično da povećamo fizičku aktivnost

Prethodne tri nedelje fizička aktivnost nam se svodila na šetanje od kuće do posla ili na trčanje uz i niz stepenice ako radimo od kuće i pretpostavljam da nam je taj napor sada već znatno lakši. S obzirom na to, kako bismo napredovali, moramo da ga ravnomerno povećamo jer polako stičemo kondiciju.

Pošto je previše rano da trčimo po Košutnjaku ili krugove oko Ade, predlažem dve opcije kako možete da povečate svoju fizičku aktivnost. Prva je da za 20 odsto ili petinu povećamo broj kilometara koje šetamo. Znam da ćete odmah da "skočite" i da me pitate kako da to izvedete kada vam je posao udaljen onoliko koliko je udaljen a vi nemate vremena da van radnog vremena izlazite i šetate jer ste umorni ili želite da budete sa sebi dragim ljudima.

Zbog toga predlažem da nađete neki zaobilazan put do posla koji je za petinu duži, malo ćete kružiti ali vam neće biti dosadno i izmenićete pejzaže koje svakodnevno gledate. Ako smatrate da će vam to oduzeti previše vremena ili vas nervira da idete "okolo" dužim putem onda možete da pribegnete drugoj opciji a to je da uz uobičajnu šetnju do posla i nazad dodate 10 spratova gore i dole stepenicama. Da li ćete to u svojoj zgradi ili radite na visokom spratu sasvim je svejedno. Ako vam je glupo da idete gore dole kao "luda Nasta", vi budite kreativni, pa izađite jednom da kupite vodu a drugi put po voćku ili po cigarete za onoga ko je pušač.

Znam da vam se ovo ne sviđa ali je to jedini način da napredujemo, efektivno skidamo kilograme i da kada se sve završi ne budemo mlohavi nego zategnuti i zgodni.  Zbog toga maksimalna disciplina, nemojte da vam bude teško i imajte u vidu da će vam se svaka kap znoja višestruko vratiti. Samo jako, nema odustajanja, čekamo sutrašnji dan i nove rezultate merenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija