• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

09.04.2020

12:51

JOŠ DVA SAVETNIKA MINISTRA PROSVETE OBOLELA OD KORONE! Smešteni na sajmu, a evo kako su se zarazili!

Društvo

JOŠ DVA SAVETNIKA MINISTRA PROSVETE OBOLELA OD KORONE! Smešteni na sajmu, a evo kako su se zarazili!

Podeli vest

Još dva savetnika ministra prosvete Mladena Šarčevića zaražena su virusom COVID-19, prenose mediji. Obojica su smeštena u Dnevnu bolnicu na Beogradskom sajmu i imaju lakšu kliničku sliku .

Kako za medije kaže ministar Šarčević, dvojica savetnika zaraženi su van ministarstva.

- Jednom od njih je virus prenet kod zubara, dok je drugom prenela supruga. Oni koji su bili u kontaktu sa njima su u izolaciji. Na Sajmu su, imaju lakšu kliničku sliku i dobro se drže. Čak i rade odatle, ne odustaju - kaže Šarčević.

Šarčević napominje i da su svi koji su radili u Školskom centru, koji su snimali nastavu na daljinu, testirani na COVID-19.

- To smo uradili iako niko od nih nema simpome, ali smo se odlučili na taj korak kako bismo bili sigurni da je sve u redu - napominje Šarčević.

Ministar prosvete najavljuje i da će uskoro početi sa emitovanjem i drugi deo nastave koja se snima na daljinu.

- Trudimo se da držimo dobar duh, završili smo sa prvim delom snimanja nastave, a uskoro krećemo sa nastavom na drugi, još napredniji način. UNICEF je u ponedeljak uplatio pomoć zahvaljujući kojoj je to i omogućeno. Tako da se od sada sve snima od kuće, kamera pokriva sve što nastavnik radi na prezentaciji. Više od 70 ljudi je zadužilo softvere, a u pitanju je platforma koju podržava i RTS. Uključuju se i glumci iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Tihomir Arsić i drugi. Oni će čitati odlomke odlomke iz književnih dela, pesama koji su predviđeni nastavnim planom i programom - najavljuje Šarčević.

Da podsetimo, COVID-19 registrovan je kod još trojice savetnika u ovom ministarstvu - Aleksandra Pajića, Miloša Blagojevića i Radovana Živkovića.

Šarčević je ranije objasnio da Pajić, koji inače živi u Šapcu, smešten u KBC "Dr Dragiša Mišović" i da je stabilno, iako ima težu kliničku sliku, dok su Blagojević i Živković sa lakšim simptomima.

Njih trojica su 26. marta imala zajednički radni sastanak i verovatno su bili nesmotreni i nisu držali distancu. Analizirali smo celokupnu situaciju, sve njihove kontakte i utvrdili da niko od zaposlenih u Ministarstvu nije nakon toga sa njima bio u komunikaciji. Sva trojica se posle pomentug sastanka nisu pojavljivala u Ministarstvu. Oni su sada dobro - istakao je Šarčević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija