• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.04.2020

16:15

DA LI ĆEMO OVOG LETA IĆI NA MORE? Epidemiolog Kon dao odgovor na pitanje o kome svi pričaju! (VIDEO)

Društvo

DA LI ĆEMO OVOG LETA IĆI NA MORE? Epidemiolog Kon dao odgovor na pitanje o kome svi pričaju! (VIDEO)

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je njegovo lično mišljenje da ove godine građani preskoče putovanja.

Naime, on je odgovarajući na pitanje novinara šta da rade građani ove godine za letovanje, rekao da je bolje biti "svoj na svome".

"Uvek razmišljam šta bih posevetevao svoje najbliže. Lično ne očekujem da će preko leta biti obolevanja i neka posebna sitaucija. Ne znam koja je to presija baš da nekoga natera posle ovakve epidemije da ide po svaku cenu ide negde. Bolje je biti svoj na svome u ovakvoj situaciji, to je moje lično mišljenje, nije zasnovano na epidemiologiji. Jednostavno kada imate situaciju gde postoji jedna pretnja, a nađete se u stranoj zemlji, bolje je da budete kod kuće, ako se već dešava to u celom svetu, to je moje lično mišljenje", istakao je Kon.

Tokom konferencije za novinare Kriznog štaba, doktorka Darija Kisić Tepavčević najavila je skori kraj epidemije, opširnije o tome čitajte OVDE.

Foto: Printscreen

U Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19.

- Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivna. Hospitalizovano je 1.907 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

 
Ona je istakla sa je do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 12.347 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bezimeni

pre 4 godine

Da li je moguće da "novinar" u jeku pandemije doktore pita "da li ćemo ovog leta moći da idemo na more?"! Neverovatno pitanje nekog ko se predstavlja kao novinar! Da je pitalo dete predškolskog uzrasta mogao bih da razumem! Novinar je promašio profesiju ili još sazreva?

Leksa

pre 4 godine

Samozivi i bogatasi neka idu odmah a za vecinu gradjana cilj je da prezive. Bez posla ustedjevine gde da se ide i sa cim. Osetii ce se naj vise bas pred leto

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija