• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2020

15:12

TUŽAN DAN ZA SRBIJU! JOŠ 6 OSOBA PREMINULO OD KORONE! 250 novozaraženih virusom COVID 19! Kisić: Nijedan region nije pošteđen! (VIDEO)

Društvo

TUŽAN DAN ZA SRBIJU! JOŠ 6 OSOBA PREMINULO OD KORONE! 250 novozaraženih virusom COVID 19! Kisić: Nijedan region nije pošteđen! (VIDEO)

Podeli vest

U Republici Srbiji je do 15 časova 12. aprila 2020. godine registrovano ukupno 3.630 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopštio je Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na konferenciji za medije u Palati Srbija

- Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.913 osobe od kojih je 250 pozitivno - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević i dodala: 

 - Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 18.312 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Ukupan Broj hospitalizovanih je 2.684, dok je 146 pacijenata na respiratoru.

U poslednja 24 časa preminulo je 6 osoba, tri osobe muškog i tri osobe ženskog pola. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 80.

- Kada je u pitanju topografska distribucija, već smo više puta isticali da nijedan region nije pošteđen. U gotovo svim gradovima je detektovano prisustvo virusa - rekla je ona.

Foto: printscreen RTS

Kako je navela, u Pančevu je hospitalizovano 150 pacijenata, u kovid bolnici, a većina nije iz Pančeva.

- U Kovinu je kod dva laboratorijska radnika potvrđeno prisustvo virusa, oni su izolovani u banju Unaković, a članovi njihovih porodica u kućnoj izolaciji - rekla je Kisić.

Učinili smo sve da sprečimo ulazak virusa u staračke domove

Prema njenim rečima, od početka su svi napori uloženi da se spreči ulazak virusa u staračke domove, ali je ipak ušao u neke.

- U ustanovama socijalne zaštite je prijavljeno da je potvrđeno prisutvo korona virusa kod 44 korisnika u Beograd, Nišu, Smederevu, Centru Blace - rekla je ona te dodala da je potvrđena i kod osam zaposlenih u ovim centrima.

Karantin je ogrnizovan u Gerontološkom centru u Nišu i Domu za stare u Smederevu, navela je Kisić i dodala da je u Centru za ometene Blace postaojao nedostatak kreveta.

- Vrši se aktivan nadzor i traganje za ovim oboljenjem u svim ustanovama za koje se sumnja da može doći do teškog oblika ove bolesti - dodala je Kisić.

Testirane su sve osobe za koje se sumnjalo da su zaražene, dodala je ona.

Kako je kazala, sprovedene su sve rigorozne mere kako bi bilo sprečeno širenje.

- Sve mere imaju za cilj da smanjimo kontakt između zaraženih i osetljivih kategorija, ako se budemo držali svih mera bilo kakva mera nam neće menjati živote, jer se već tako ponašamo - rekla je Kisić.

Bonus video



Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sekula

pre 4 godine

Imam apsolutno poverenje u postupke ovih naših stručnjaka. Njihovo znanje, posvećenost i zalaganje, normalnog čoveka može samo da ostavi bez daha. Da mogu da odlučujem, svakom od njih bi na kraju ovog užasa dodelio najviše odlikovanje i novčanu nagradu toliku da u svom daljem životu mogu nesmetano da se edukuju i žive barem malo približno kao što žive starlete, pevači, fudbaleri itd.... Predsedniče, pogledaj kako ljudi iz senke spašavaju ovaj narod i ovu državu i učini da se svi na kraju ponosimo njima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija