• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.04.2020

07:39

OVAKO TO RADE RUSKI STRUČNJACI! Ministarstvo odbrane Rusije pohvalilo se snimkom na kojem eksperti dezinfikuju bolnicu u Nišu! (VIDEO)

Društvo

OVAKO TO RADE RUSKI STRUČNJACI! Ministarstvo odbrane Rusije pohvalilo se snimkom na kojem eksperti dezinfikuju bolnicu u Nišu! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski stručnjaci za hemijsku zaštitu dezinfikovali su još jednu vojnu bolnicu u Srbiji za stanovnike Niša koji nisu zaraženi virusom korona, saopštilo je u Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski stručnjaci za hemijsku zaštitu dezinfikovali su još jednu vojnu bolnicu u Srbiji za stanovnike Niša koji nisu zaraženi virusom korona, saopštilo je u Ministarstvo odbrane Rusije.

- Grupa ruskih stručnjaka za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu, koja je stigla u srpski grad Niš, dezinfikovala je vojnu bolnicu - navodi se u saopštenju.


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin došao je da proveri spremnost bolnice za prijem pacijenata i zahvalio se ruskim stručnjacima na obavljenom poslu.  

- Mi zaista cenimo njihov rad. Ruski vojnici rade sedam dana u nedelji, zaista rade bez predaha. Juče su, na primer, dezinfikovali 13 različitih objekata u Beogradu. A danas su u potpunosti odradili bolnicu u Nišu i pripremili je za prijem pacijenata. Ovo je velika pomoć Rusije - rekao je Vulin.

Bolnica je opremljena savremenom medicinskom opremom, osoblje je prošlo specijalnu antiepidemijsku obuku. Takođe, jedinice za zaštitu nastavile su sa sanitarnim tretmanom medicinskih ustanova u Beogradu, a lekarske ekipe obavile su prijem i pregled pacijenata u Ćupriji i Pančevu.

Upravnik Vojne bolnice Niš Jovica Stanojković istakao je da je Vojna bolnica Niš prvobitno zamišljena kao Kovid-bolnica, ali je njega uloga kasnije promenjena.

- Odlukom Kriznog štaba, preuzeli smo drugu ulogu i vršićemo prijem pacijenata iz Kliničkog centra koji nisu inficirani Kovidom-19, tako da ćemo relaksirati njihove kapacitete i omogućiti da daju značajniju podršku gradu što se tiče zbrinjavanja inficiranih - kazao je Stanojković.

Tokom boravka u Srbiji, konsolidovani odred Ministarstva odbrane Rusije dezinfikovao je više od 35 medicinskih ustanova. Obrađeno je više od 65 zgrada i objekata ukupne površine više od 400 hiljada kvadratnih metara i više od 25 deonica puteva ukupne površine od oko 70 hiljada kvadratnih metara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija