• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.04.2020

15:38

ZBOG ONOG ŠTO JE URADIO U DOMU ZA STARE U NIŠU, DIREKTORU PRETI 12 GODINA ROBIJE! Gojković ogorčen: Dozvoljavao je posete, puštao štićenike van doma...

Društvo

ZBOG ONOG ŠTO JE URADIO U DOMU ZA STARE U NIŠU, DIREKTORU PRETI 12 GODINA ROBIJE! Gojković ogorčen: Dozvoljavao je posete, puštao štićenike van doma...

Podeli vest

Brojni propusti!

Pokrajinski sektetar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je detalje o hapšenju zbog širenja koronavirusa u Gerontološkom centru u Nišu.

Foto: Printsceen

"Posledica neprofesionalnog odnosa i nepoštovanja propisa, čitav niz nepravilnosti koji su doveli do ovako velikog broja zaraženih. Dozvoljavane su posete štićenicima, izlasci štićenika van doma, što je od samog starta epidemije bilo strogo zabranjeno. Nažalost, imamo indicija i da su se krili simptomi bolesti kod nekih korisnika. Zbog toga je priveden direktor Gerontološkog centra u Nišu protiv koga je podneta krivična prijava za teško delo za koje je zaprećena kazna do 12 godina", istakao je Gojković.

Tiodorović: Nismo ovo očekivali

"Izuzetno opasna i teška situacija, nismo ovo očekivali. Imali smo utisak da se pritisak na Klinički centar smanjuje, ali vidite šta sve neodgovornost može da izazove. Imamo 140 pozitvnih među štićenicima i 4 među zaposlenih, ostalih 77 su negativni. Ceo centar je u izolaciji, skoro smo pri kraju prebacivanja obolelih. Novi deo Kliničkog centra smo oformili i imamo na raspologanju još 460 kreveta. Velika stvar je što smo u Leskovcu pripremili kovid bolnicu i ovih dana će biti potpuno spremna", istakao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Foto: Printsceen

Podsetimo, pripadnici MUP u Nišu, u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su Milana Stevanovića (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti!

Foto: covid19

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija