• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

16.04.2020

08:54

OLOŠ, STOKA, ZREO JE ZA LAZU... Ovako je šljam na društvenim mrežama vređao doktora Predraga Kona - NIJE NI ČUDO ŠTO JE HTEO DA NAPUSTI SVE!

Društvo

OLOŠ, STOKA, ZREO JE ZA LAZU... Ovako je šljam na društvenim mrežama vređao doktora Predraga Kona - NIJE NI ČUDO ŠTO JE HTEO DA NAPUSTI SVE!

Podeli vest

Od tihog heroja do mete za linč - u najkraćem se može opisati put dr Predraga Kona u javnosti. I verovatno bi epidemiolog i dalje bio uzdržan da kap nije prelila čašu. Doktor je juče najavio da se povlači sa mesta u Kriznom štabu, ali je nakon razgovora sa predsednikom i premijerkom ipak ostao na toj funkciji.

 

Predrag Kon je lekar koji uživa godinama poštovanje kako u medicinskoj struci, tako i među građanima. I kao svaka javna ličnost podložan je kritičkom sudu javnosti zbog svog rada. Ali nije i ne sme biti podložan jezivim uvredama koje svakog dana po društvenim mrežama čitaju i on i njegova porodica: "pudlica", "matori lažov", "zlotvor", “stoka”, “zreo za Lazu”...

Prvo je na listi za odstrel bila doktorka Darija Kisić Tepavčević kojoj je na društvenim mrežama upućena go,ila seskističkih uvreda. Kad su hejteri "završili" s njom na red je došao doktor Kon.

Ovo su samo neke od uvreda kojima je ovaj vrhunski stručnjak u oblasti epidemiologije bio izložen:

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Foto: printscreen

- Ja sam na svom Fejsbuk nalogu napisao jednu poruku nakon što sam bio izložen ozbiljnim kritikama, koje nisu bile samo kritike na mene, nego i na ukupan moj i rad stručnog tima. Napisao sam da zaista treba da preuzme neko ko to može da radi. Jer taj nivo bezobrazluka je prevazišao ono što bi se moglo prihvatiti. To je jedna strana te priče. Napisao sam to na Fejsbuku koji nije za javnost. Pored toga me je pogodila molba SPC o kojoj ćemo još pričati zato što potpuno negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spase život. Shvatajući da do te mere ima nerazumevanja u javnosti, ja sam shvatio da treba da se sklonim - istakao je dr Predrag Kon i dodao da je bio na razgovoru kod predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Nažalost, dan nakon svega uvrede su se nastavile, na svim "frontovima društvenih mreža".

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Foto: printscreen

Pogodile su me kritike, imao sam utisak da sumnjaju u naš rad

Kon je sinoć govorio o uvredama koje su, kako je rekao, bile upućene njemu i stručnom timu.

- Mene je konkretno pogodilo jer sam imao utisak da ogromna većina počinje da sumnja u sve što smo radili, pogotovo mi je bila problem ta molba sinoda SPC. Danas se to menja. Samo sloga Srbiju spašava i to se sada pokazuje. Mi smo jezivo ispolitizovano društvo. Ali, ovo nije prilika za politizaciju - zaključio je dr Kon.

Na kraju valja podsetiti na dostignuća našeg epidemiologa.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1981. godine, a potom 1991. specijalizirao epidemiologiju na Vojnomedicinskoj akademiji. U toj instituciji radiće narednih 15 godina.

Bio je ratni epidemiolog, a 1991. i 1992. referent saniteta za preventivnu medicinsku zaštitu na području Krajine i zapadnog Srema i načelnik odeljenja za medicinsku informatiku u Prvoj armiji do 1995. godine.

Čak 13 godina bio je načelnik jedinice za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, od 2001. do 2014. godine. Te 2014. postaje savetnik Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti. Zaposlen je na Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", kao imunolog. U dva mandata, od 2002. do 2010. godine, bio je član Komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Foto: printscreen

Naš stučnjak je učestvovao i u izradi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti 2004. godine, kao i izradi Pravilnika o imunizaciji i zaštiti lekovima 2006. i 2017. godine.

Bio je predsednik Posebne radne grupe za primenu Plana aktivnosti pre i u toku pandemije gripa od 2005. do 2010. godine i rukovodio preventivnim aktivnostima u toku pandemije gripa 2009. godine.

Nosilac je Medalje za vojne zasluge i Povelje Srpskog lekarskog društva, a nedavno je postavljen za člana Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koji je formirala Vlada Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sladjan

pre 3 godine

Ovo je rat,u ratu postoje I neprijatelji na tviteru I ostalim mrezama!!!!drzava je kriva zato sto be hapsi I kaznjava te ljude Koji sire paniku na mrezama!!!!jer sve sto se dobro uradi,I sa dobrom namerom,debili na mrezama sve to uniste!!!!

laki

pre 3 godine

Ovi što su upućivali ovakve uvrede dr Konu, mora da su stajali pred ogledalom i ono što su videli u svom karakteru i svojim osobinama uputili su dr. Konu. Doktore, ne obracajte pažnju ti ljudi su talog sa dna septicke jame. Imamo maske da se zastitimo i od tog smrada.

milena

pre 3 godine

Bas smo ostavili sliku o sebi kakvi smo . Nijedna zemlja u regionu nije pljuvala lekare koji ih leče. Ovo je strašno.

Stockholm

pre 3 godine

Zbog stava crkve sto si se bio naljutio ok,ali zasto reagujes na komentare raznih ludjaka na drustvenim mrezama?Oni nisu vredni ni da se spomenu a kamoli zbog njih bacati u vodu sve pametno i dobro sto se radi.

Mito

pre 3 godine

Dr Kon, zaboravite na pljuvanja šljama, koji iz svojih sebičnih interesa borbe za vlast, pljuje po Vama i ostalim lekarima. U svakom ratu postoje dezinformacije, podvale, niski udarci, laži pogotovo u medijima. Zato glavu gore, država Vam veruje, narod Vam veruje. Kada prođe sve ovo, doživećete satisfakciju jer će tada biti jasno, koliko ste mnogo uradili za ovu zemlju. Stariji sam od Vas po godinama i zahtevam da ne posustanete. Moje poštovanje

milorad

pre 3 godine

Kakav sljam.Gadimi se sto sam zitelj iste zemlje kao oni .Gospodine KON nemogu vas zvati doktore jer ste VI GOSPODIN COVEK kome se zahvaljujem u ime svih pametnih SRBA.Ne obracajte paznju na ludake i djubrad.

zoran

pre 3 godine

Nepotrebno potpuno .. koji djavo i gleda Tviter i FB..kao da je tamo nesto bitno...iskljuci se i smiri se..radi svoj posao

Vlado

pre 3 godine

Da nam je "malo Tita", jer je Vučića "mekan", kako kaže Šešelj, sa kojim se ni u čemu ne slažem, sem ovoga. Ovim idiotima nikad više u životu ne bi palo na pamet da pišu ove bljuvotine i izbrisali bi zauvek sve svoje naloge sa društvenih mreža. Jel ovaj bezobrazluk i prostakluk ta široko proklamovana "zapadna" demokratija?!

Betmen011

pre 3 godine

Velika podrška za velikog čoveka i još većeg stručnjaka dr. Predraga Kona. Ne obazirite se doktore na zle komentare i samo nastavite da radite. Svi vas slušamo i verujemo vam...

Djekson

pre 3 godine

Oni što pišu takve gluposti Znaju kakvi su i pocinju prvo od sebe Misleci da su svi kao i oni

Ttftrupmpić

pre 3 godine

Alo soroševci šef vam je izgleda uhapšen. Smiri te se malo da vidimo ko je ovde na spisku. Lako će te se kurčiti ako pobedite. Kon je jeste čovek SZO koju vode kriminalci i teroristi.. Čitajte malo, Tramp i Boris metlaju...A i Putin će...

mile

pre 3 godine

ovo sto vredjaju struku i ove casne doktore koji se bore da spasu narod treba sve pohapsiti nemogu naci reci koje bih uputio ovim olosima pijandurama poganim dusama bednicima umnim bolesnicima koji vredjaju ove doktore zivela ova vlast ziveo narod srbije ziveli ovi doktori i svi dobronamerni i posteni ljudi

Nadica

pre 3 godine

Gospodine Kone, RISPEKT ! Hvala vam za sve sto cinite, obozavam vas i divim vam se - i ja i moja porodica. Nemojte da vas pogadjaju negativni komentari, u svakom zitu ima kukolja...Orden vam treba dati. Sve najlepse zelim vama i vasoj porodici. Nista ne brinite - normalan svet Srbije je uz vas !

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija