• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2020

11:47

UDS: Hvala građanima Srbije na velikom ŽRTVOVANJU I POKAZANOJ SOLIDARNOSTI

Društvo

UDS: Hvala građanima Srbije na velikom ŽRTVOVANJU I POKAZANOJ SOLIDARNOSTI

Podeli vest

Ujedinjena demokratska Srbija, koalicija koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, želi da zahvali građanima Srbije na visokom stepenu odgovornosti pokazanom u dugih mesec dana od uvođenja vanrednog stanja.

Hvala vam na ogromnom nivou tolerancije i zdravog razuma. Hvala vam za strpljenje, solidarnost, brigu za sebe, svoje najbliže i čitavo društvo. Hvala vam što ste, suočeni sa velikim nedaćama i promenama koje pandemija izaziva u našim životima, ipak prihvatili da poštujete vrlo stroge mere u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Uprkos oprečnim i konfuznim porukama i načinu na koji su iste komunicirane, građani ove zemlje su pokazali razumevanje i disciplinu kroz poštovanje preporuka stručnjaka o zaštitnim merama distanciranja i korišćenja zaštitne opreme.
 
Pokazali su i visok stepen zrelosti i društvene odgovornosti shvativši da ova pandemija zahteva od svakog od nas da, osim što čuva sebe, ima obavezu i odgovoronost da ne ugrozi druge.

 
Kao i uvek u kriznim situacijama, građani su iskazali solidarnost i humanost. Nisu čekali da budu organizovani kroz formalne organizacije i institucije već su svoju pomoć ponudili komšijama, roditeljima prijatelja koji nisu u mogućnosti da im pruže podršku, svima kojima je pomoć neophodna.  
 
Ono što građani Srbije nisu pokazali jeste strah. Nisu poklekli ni zdravstveni radnici, ni  apotekari, prodavci u prehrambenim objektima, na benzinskim stanicama, vozači u autobusima koji prevoze zaposlene, ni taksisti, prosvetni radnici, ni svi oni od kojih zavisi normalan život u ovim, nenormalnim uslovima.
 
Kada se pandemija završi biće pisani izveštaji i analize o tome šta je bilo pogrešno i šta je moglo drugačije i bolje. Jedno je sigurno, a to je da je svaki građanin Srbije već sada heroj i da je lično zaslužan za to što Covid -19 nije odneo više žrtava i ostavio mnogo gore posledice. I na tome se Ujedinjena demokratska Srbija zahvaljuje svim građanima ove zemlje. Ostanite kod kuće! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija