• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Tv Pink

16.04.2020

12:33 >> 14:22

ITALIJANI NA IZLOŽBI PASA DONELI VIRUS U DOM ZA STARE U NIŠU? Ministar otkrio detalje!

Društvo

ITALIJANI NA IZLOŽBI PASA DONELI VIRUS U DOM ZA STARE U NIŠU? Ministar otkrio detalje!

Podeli vest

Zdravstveno stanje korisnika Gerontološkg centra u Nišu zaraženih korona virusom je stabilno, izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i dodao da su zaposleni trenutno jedini rizik za ulazak korona virusa u domove za stare.

Đorđević smatra da je preventivna samoizolacija najbolja mera zaštite.

Đorđević je kazao da su neodgovornost i propsusti direktora Gerontološkog centra u Nišu, gde se zarazilo 140 korisnika, ugrozili ne samo zdravstevni sistem već i živote zaposlenih.

- Učinili smo sve što smo mogli od opremanja tih ustanova, isporuke dezinfekcionih sredstava do raznih instrukcija, uredbi i preporuka kako bi se zaštita korisnika i zaposlenih podigla na najviši nivo. Mislim da su trenutno jedini problem zaposleni koji dolaze na posao od kuće, koriste prevoz, imaju komunikaciju sa drugima. To je sada najveći rizik za ulazak virusa u te ustanove - rekao je Đorđević za TV Pink.

On je kazao da su se gerontološki centri u Beogradu i Novom Sadu samoinicijativno izolovali pre pojave virusa i da se pokazalo da je to dobra odluka.

Kako je naveo, u nekim domovima je sistemom slučajnog uzorka otkriven virus kod zaposlenih, a da pre toga nisu imali nikakve simptome zaraze.

On je naveo i da se od početka epidemije sumnjalo da u privatnom Domu za stare ''Eskulap'' u Nišu ima zaraženih, jer je u prvoj polovini marta u hotelu, koji deli dvorište sa tim domom, održana izložba pasa na kojoj je bilo oko 100 Italijana.

- Prvi simptomi kod zaposlenih u staračkom domu pojavili su se 10-15 dana posle toga. Oni su bili izolovani, ali je velika verovatnoća da su preneli virus korisnicima. Pratili smo situaciju i insistirali da se svi testiraju i pokazalo se da smo bili u pravu - rekao je ministar.

Đorđević je kazao da je sada svima zabranjen ulazak u gerontološke centre i stararčke domove i naglasio da su direktori tih ustanova odgovorni za sprovođenje svih mera Vlade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rasa

pre 4 godine

Dal ste vi ljudi nomalni ovamo zabranjujete nasim gradjanima da ulaze u svoju zemlju drzite ih po karaninima a ovamo pustate 100 italijana sa psima da prave izlozbe ,OVO JE VAN SVAKE PAMETI!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija