• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Indeks.rs/Stori

22.04.2020

20:01

DRUGA STRANA DOKTORKE DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ KOJU NISTE ZNALI! Ovo su malo poznati detalji iz njene biografije!

Društvo

DRUGA STRANA DOKTORKE DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ KOJU NISTE ZNALI! Ovo su malo poznati detalji iz njene biografije!

Podeli vest

Malo poznati detalji iz njene biografije!

"Toliko toga se sada preuveličava. Da li je čista kosa zaista takva retkost da bi o tome trebalo da pričamo danima? Stvarno mislim da su priče o nečijem izgledu predimenzionirane. Volela bih da kažem kako redovno idem u teretanu i vežbam, ali sam od onih žena koje svakog ponedeljka to planiraju. Ovog i još nekoliko sledećih, defnitivno, neću početi", izjavila je Darija Kisić Tepavčević za Indeks.rs.

"Volim raštan sa suvim mesom, ali ga ne spremam ja, jer moj tata je pravi majstor za to čuveno hercegovačko jelo", priznala je doktorka.

Foto: printscreen

Pored lepote koja brzo upada u oči, još jedna od tema vezanih za život ove naučnice bilo je i njeno odrastanje tokom rata u Bosni. Kako je navela, Dariji je to najteža životna uspomena.

"Iako sam rođena u Sarajevu, ja sam Hercegovka - sto odsto. Tata Bogdan potiče iz mesta Baljci, kraj Bileće. Roditelji su mu preminuli kad je bio mlad. Deda se zvao Milan. Majka Vesna rođena je u Sarajevu, ali njeni Pašići su iz Hercegovini", počela je svoju životnu priču darija koja ima i tri godine mlađeg brata Bojana, koji je završio Elektrotenhički fakultet i suprug je ministarke pravde Nele Kuburović.

"U drugom polugodištu drugog razreda gimnazije sam napustila rodni grad. Brat i ja otišli smo u Bileću, kod očevih, a on i majka su ostali u Sarajevu. Nismo ih videli dve godine. Često se danima nismo ni čuli", prisetila se teških dana Kisić Tepavčević.

Foto: printscreen

"Posle ratnih godina došli smo u Beograd. Ovde smo se skućili, kao mnoge druge osobe izbegle iz bivših jugoslovenskih republika. Kad su nas jednom pitali zašto nismo otišli u inostranstvo, moj otac je rekao: Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija. A mi smo Srbi. Te njegove reči zauvek su se urezale u moje sećanje", emotivno je navela doktorka koja tvrdi da je imala srećno detinjstvo, iako je zbog svoje radoznalosti često pravila sitne nestašluke.

"Roditelji su me dobili dok su bili na fakultetu. Ne znam koje su tajne metode vaspitavanja primenjivali, pa smo brat i ja bili dobra deca. Da znam, primenila bih isto na svoju ćerku. Mislim da je suština u tome što nam nisu postavljali pravila, nisu nas muštrali ni kažnjavali, već su nam davali prividnu slobodu da možemo sve što hoćemo. S tim što smo i mi odlično znali gde su granice", rekla je Darija.

Foto: Tanjug

Šišali su me na kratko 

Doktorka je istakla da joj je bujna i prelepa kosa još od malih nogu pravila probleme.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Majka i otac nisu znali šta će s tolikom kosom, pa im je jedino rešenje bilo da me redovno šišaju na kratko. Sve dok sama nisam počela da održavam frizuru. Tako da ne mogu da se pohvalim uvojcima i kikama iz tog životnog perioda, samim tim ni da me je neki dečak čupkao kako bi mi stavio do znanja da mu se sviđam", rekla je doktorka.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miky

pre 3 godine

Zaboravili ste da napisete da je clan rotary cluba

Nikola

pre 3 godine

Zašto je to bitno i zašto su rotarijanci po vama nešto loše? Niste rekli ali čemu onda pitanje?

Dragojlo

pre 3 godine

Sve je savim u redu ali je bitno poreklo a jos bitnije ako porodica zna za grobove i ocevih i majcinih predaka.

Bandit

pre 3 godine

Ovo pametna Stpkinja..doktor nauka,žena sa srpskim rejtingom od 99%..Ositila bol,patnju,sve ono što se desilo Srbskom rodu i Srbskoj veri.. Tužno je kad neko meša pojmove i o Rotari klubu ili..već..ovo je žena za budićnost naše otadžbine a Vi laki laici koji misliti da znate o nečemu nešto bolje se potrudite za početak pročitajte sve njene radove pa pokušajte da položite pola stručnih ispita njenog obrazovanja na trećoj godini...ŽIVELA PAMETNA SRBIJA SA PAMETNIM LJUDIMA a vi koji lajete zašto lepo neodete u demokratski valiku razvijenu zspadnu kulturu i moć...koja je sa svim svojim novcem( štampanim ili dopisivanjem par nula na centralnom bankarskom kumpjuteru) pa proživiti život koji sad mislite da je naj..

nagard

pre 3 godine

Jeste lepuškasta i takvih imamo dovoljno, ali ja prvenstveno slušam i kako šta priča

kiril

pre 3 godine

Lepa je. Pa šta ? Kome se ne dopada, pravac sajmište.

Major

pre 3 godine

Naucnica?! Moze biti, Oce Makarije, moze biti, ali to je pre svega sto bi prost narod reko...

Mile

pre 3 godine

Све мој до мојега, како вам некада не падне на памет да експонирате неке младе људе који су лепо воспитани, који имају здрави породицу а баве се рацимо пољопривредом? Наравно то вам не пада на памет, јер знате да то неће нико да чита нити било кога занима.

Bosko lasta

pre 3 godine

Жена уопште није лепа,скините јој шминку и фризуру далеко испод просека

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija