• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2020

09:00

SNABDEVENOST U MARKETIMA VIŠE NEGO DOBRA! Ljajić: 170 HILJADA PENZIONERA JUTROS IMALO PRILIKU DA SE UVERI U TO!

Društvo

SNABDEVENOST U MARKETIMA VIŠE NEGO DOBRA! Ljajić: 170 HILJADA PENZIONERA JUTROS IMALO PRILIKU DA SE UVERI U TO!

Podeli vest

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je jutros da je snabdevenost prehrambenih prodavnica po Srbiji više nego dobra, uprkos povećanoj potražnji namirnica, koju je uporedio sa tražnjom pred novogodišnje praznike

 

- Snabdevenost je i više nego dobra. U to su imali priliku da se uvere penzioneri, njih 170 hiljada koji su jutros išli u kupovinu. Od toga samo 50 hiljada u Beogradu, što je osam odsto više nego prošlog vikenda - naveo je Ljajić za RTS.

On je dodao da je u radnjama bilo robe svih vrsta te da, za razliku od nekih zemalja u okruženju, nije bilo nestašica i oskudice bilo kog proizvoda.


Upitan za deficit kvasca, koji se dogodio u jednom momentu, Ljajić je rekao da ako pogledamo druge zemlje, njihove prodavnice i rafove, "kod nas je moglo da nestane nešto na sat ili dva, dok ne stigne iz magacina".

Foto: printscreen RTS


Stoga, primetio je, treba da budemo srećna zemlja, "zato što u najvećoj krizi pričamo samo o (nedostatku) kvasca".

Ljajić je rekao da je Srbija pregrmela dva ključna krizna perioda - od 9. do 16, marta i ovu nedelju, koja se meri sa tom.

Rekao je i da je inspekcija na terenu, a izvršeno je 600 kontrola po prijavama građana zbog cena osnovnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

- U 44 slučaja uočili smo odskakanje ili nepoštovanje odredbi o ogrančavanju cena i marži, koje moraju biti na nivou od 5. marta. To je simbolično u odnosu na dužinu krize i asortiman proizvoda - istakao je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija