• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2020

13:37

KAKAV POTEZ ŽELJKA MITROVIĆA: Kompanija Pink neće koristiti pomoć države, neka novac ide onima kojima više treba! (VIDEO)

Društvo

KAKAV POTEZ ŽELJKA MITROVIĆA: Kompanija Pink neće koristiti pomoć države, neka novac ide onima kojima više treba! (VIDEO)

Podeli vest

Vlasnik kompanije Pink Željko Mitrović odlučio je da ne koristi povlastice koje je država Srbija ponudila vlasnicima formi koje trpe štetu zbog vanrednog stanja i epidemije koronavirusa!

On je odluku svoje kompanije obrazložio i pozvao sve privredne subjekte koji nemaju istinsku potrebu za tom pomoći, krenu njegovim primerom.

- Posle konsultacija sa najbližim saradnicima doneli smo odluku da nećemo koristiti nijednu od mera koje je donela vlada Republike Srbije, ni one koje se odnose na subvencije, ni one koje se odnose na reprograme ili odlaganje nekih plaćanja - rekao je Mitrović i dodao:

- Razlog za to je što naša komanija spada u prvih 100 kompanija u Srbiji prema svim kriterijmima, i kao tako pozicionirani mi mislimo da imamo značajnih razloga da to mesto ustupimo malim i srednjim preduzećžima koja imaju mnogo višre proiblema u poslovanju ili uopšte ne rade. Naši oglašivači ni u jednom momentu nisu prekidali oglašavanje, što je i logično jer je ovo period kada se televizija najviše gleda, tako da je bolje da pomoć ode nekom kome je zaista potrebna. 

Mitrović je istakao da se kompanija Pink odrekla i državne isplate minimalnih zarada. 

- Odrekli smo se minimalca jer imamo dovoljno svojih sredstava, pre neki dan su isplaćene 100 posto zarade svim zaposlenima, a planiramo da nekima od zaposlenih damo i bounuse, pre svega mislim na informativnu redakciju. Mislim da je ovo krajnje odgvoorni ponašanje i pozivam sve firme da ne koriste ove mere države ukoliko im nisu stvarno neophodne - završio je Mitrović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija