• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2020

15:30

MORAĆEMO DA ŽIVIMO SA KORONOM, NIJEDNA ZEMLJA SE NIJE VRATILA U PERIOD PRE VIRUSA! Lončar o upozorenju SZO da najgore tek dolazi

Društvo

MORAĆEMO DA ŽIVIMO SA KORONOM, NIJEDNA ZEMLJA SE NIJE VRATILA U PERIOD PRE VIRUSA! Lončar o upozorenju SZO da najgore tek dolazi

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nijedna zemlja ne živi kao u vremenu pre epidemije koronavirusa i da ćemo morati da živimo sa virusom.

"Mi moramo da postavimo stvari tako da shvatimo da ćemo morati da živimo sa koronavirusom i da uradimo sve što je do nas, još nismo našli nijedan primer zemlje koja živi ili se vratila u period pre korone. Ni SZO, niti bilo ko ne može da predvidi kraj, moramo da shvatimo da je korona tu. Nosite masku u zatvorenom prostoru, konankti na 1,5 metar do 2, vodeći računa o higijeni, kako bismo maksimalno funkcionisali zajedno sa ovim virusom", istakao je Lončar.

Sličnog mišljenja je i epidemiolog Predrag Kon, koji je izneo svoje mišljenje o stavu SZO da najgore tek dolazi.

"Pandemija nije u zalasku i jasno pokazuje svoj nastavak. Veliko pitanje koliko će kasnije u toku ne samo ove godine nego i sledeće, sa druge strane oni nisu do kraja jasno objasnili zbog čega imaju taj stav. Veliko je pitanje i koliko je svaka zemlja spremna. Zemlja koja je spremna da otrkiva virus, da suzbija njegovo prenošenje, ne može da bude u jednakoj opasnosti kao zemlje koje su sada u situaciji, u južnoj hemisferi, gde se virus sada postepeno prebacuje. Ovo je moja lična procena i mišljenje, na južnoj hemisferi imate manji kapacitet zdravstva i vrlo je logična izjava kako bi se podigla njihova spremnost", istakao je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 3 godine

Moracemo da zivimo sa koronom?kako?sa maskama i rukavicama na posao,ulicu,u kuci,pa sta vi pricate i radite zabzdravlje ljudi.samo se hvalite a nista nije tako.onkoloski pacijenti su otkazivani,a ne kao sto je ministar zdravlja vojvodine tvrdio da su svi primljeni,laz iz licnog iskustva,bolesnici iz okolnih mesta koji pripadaju bolnici zapadnobackog okruga,iako su imali uput vraceni lekaru opste prakse.otkad oni lece duboku vensku trombozu i sta mogu.duznost infektologa,imunologa,virusologa,epidemiologa,prebacili na opstu praksu,koju su do sada smatrali minornom.jako lepo.u ovoj zemlji gde mitrovic,pardon dr,deli pamet svima,sve je moguce.cast pojedinim lekarima,koji su to zato sto to vole i zele pomoci,ostali zbog titule,belog mantila i da lece komlekse.prosli kroz fakultet,ali ne on kroz njih,nego pored.ne dizite ih u nebesa,jer mnogi to ne zasluzuje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija