• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

21.04.2020

18:44

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 34: Kilogrami se uzbrdo najbrže skidaju! Crni vam pokazuje kako da se bavite alpinizmom iako niste na planini!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 34: Kilogrami se uzbrdo najbrže skidaju! Crni vam pokazuje kako da se bavite alpinizmom iako niste na planini!

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, i svi ostali verni pratioci, polako dolazimo u onaj period dijete kada ćemo morati mukotrpno da se borimo za svaki kilogram. Izgubili smo višak vode i one prve najlakše kilograme, nakon toga i nemali višak masnih naslaga, a sada organizam počinje da se brani i da čuva svoje zalihe

Već sam vam objasnio, zamislite da imate 5.000 evra u "šteku" i da vam neko iz njega izvuče 1.800 evra za manje od mesec dana. Pa onih preostalih 3.600 evra biste čuvali kao oči u glavi i grčevito branili. Tako je i sa našim organizmom, on na masne naslage gleda kao na svoju ušteđevinu koja mu služi kao sigurnost za slučaj da ne dobija hranu, i mi smo mu za mesec dana "oduzeli" 18,35 kilograma. Pošto je shvatio da nešto nije u redu, proglasio je "vanredno stanje" i boriće se sa nama za svaki naredni gram. Zbog toga nije dovoljna samo regulacija ishrane i moramo još aktivnije da se posvetimo treningu.

S obzirom da smo nedavno povećali šetanje i uz šetanje dodali stepenice, sada smo odlučili da te vežbe na stepenicama budu sve većeg intenziteta kako bismo jačali našu kondiciju. Tako da onih 20 spratova, povećavamo na 25 spratova, ali uz obavezu da to izguramo u četiri serije. Šta to u prevodu znači, ako smo do sada 20 spratova prelazili u sedam serija po tri sprata gore i dole sada ćemo morati da prelazimo po šest ili sedam spratova u seriji.

Ovo je izuzetno bitno jer ako konstantno idemo dva ili tri sprata gore i dole nećemo imati kondicioni napredak. Sada ćete me pitati kako to da izvedete pošto živite na drugom a radite na trećem spratu. Veoma jednostavno, sigurno neko koga poznajete živi u zgradi od šest ili sedam spratova, i neće imati ništa protiv da vi dođete i odradite četiri serije treninga.

Na današnjam videu sam vam pokazao kako se penjem u svoju firmu koja je na sedmom spratu. Prvi put kada sam to uradio nisam mogao da dišem, a sada se umorim ali ne toliko strašno. To vam je jasan pokazatelj kako se dobija kondicija, i ubrzo ću krenuti u potragu za nekom višom zgradom. Vidite da vam za alpinizam nisu neophodne planine, već je dovoljan neki prijatelj koji živi u soliteru.

Nastavljamo dalje, sa čeličnom disciplinom u ishrani i još jačim treninzima. Možda rezultati merenja više neće biti onako impozantni kao što su bili, i nećemo moći svake nedelje da skidamo po četiri kilograma, ali ne smemo da odustanemo. Ide nam odlično, i iz dana u dan smo sve mršaviji i sve zgodniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija