• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.04.2020

12:27

VOJSKA SRBIJE BRINE O SVOJIM PRIPADNICIMA Minsitar Vulin prisustvovao prezentaciji psihološke pomoći

Društvo

VOJSKA SRBIJE BRINE O SVOJIM PRIPADNICIMA Minsitar Vulin prisustvovao prezentaciji psihološke pomoći

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas prezentaciji o pružanju psihološke pomoći aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u uslovima vanrednog stanja u Odeljenju za razvoj psihološke delatnosti Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane.

O zadacima i misiji Odeljenja za razvoj psihološke delatnosti ministra odbrane je informisao načelnik Uprave za kadrove pukovnik Zlatko Mišić, a načelnik Odeljenja za razvoj psihološke delatnosti Nada Marković prezentovala je način rada i kapacitete tog Odeljenja u uslovima vanrednog stanja, sa posebnim osvrtom na iskustva u pružanju psihološke pomoći tokom dosadašnjeg rada u okolnostima vanrednog stanja.

Foto: www.mod.gov.rs

Minstar Vulin je istakao da pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovim teškim danima daju svoj maksimum.

- Oni se nalaze na nekim od najtežih mesta, bez obzira da li se bave obezbeđenjem određenih objekata ili učestvuju u lečenju najtežih bolesnika, ali svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije daju svoj maksimum. U tome im je potrebna pomoć, posebno našim kolegama koji su inficirani, našim kolegama koji se uspešno oporavljaju. Svakome od njih je potrebno da im neko pomogne, i svakome od njih je potrebno da znaju da sistem brine o njima – naglasio je ministar odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska Srbije brine o svim svojim pripadnicima, istakao je ministar Vulin, i aktivnim i penzionisanim, brine o njihovim porodicama, i zato je psihološka pomoć veoma važna i dragocena.

- Ona je važna sada, a biće važna i u danima koji dolaze. Svako ko je deo Vojske Srbije, svako ko je izabrao da svoj život posveti služenju Vojsci Srbije, svom narodu i svojoj zemlji, može da računa da će i sistem brinuti o njemu. Vojska Srbije brine o svojima – naglasio je ministar Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Govoreći o značaju psihološke podrške, načelnik Odeljenja za razvoj psihološke delatnosti Nada Marković istakla je da je u skladu sa instrukcijom o radu Ministarstva odbrane u vreme vanrednog stanja, to Odeljenje je u saradnji sa svim psiholozima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije obezbedilo psihološku podršku za sve aktivne i penzionisane pripadnike.
 
- Mi smo na raspolaganju i svim našim pripadnicima koji su u izolaciji, koji mogu da nam se obratu u slučaju potrebe, ako se osećaju ugroženo, i ne mogu da razreše neke svoje emocionalne probleme, ili trenutno stanje anksioznosti, beznađa ili panike. Tu smo da pružimo razumevanje i saosećanje, i ako je potrebno, da ih uputimo na stručnu pomoć – naglasila je načelnik Odeljenja Nada Marković.

Foto: www.mod.gov.rs

Glavna misija Odeljenja za razvoj psihološke delatnosti Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane je koordinacija rada vojnih psihologa, razvoj i unapređenje psihološke delatnosti u skladu sa potrebama sistema odbrane, savremenim naučnim dostignućima, primerima dobre prakse, zakonskim propisima i etičkim kodeksom struke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija