• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2020

16:10

ONI SE NALAZE U POSEBNOM PRITVORU! Došli su iz žarišta korone, A NISU POŠTOVALI MERE!

Društvo

ONI SE NALAZE U POSEBNOM PRITVORU! Došli su iz žarišta korone, A NISU POŠTOVALI MERE!

Podeli vest

U posebnim pritvorima s karantinskim merama u Srbiji nalaze se još 24 okrivljena koji su nakon povratka iz inostranih država - žarišta korona virusa, prekršili meru samoizolacije od 28 dana.

Od početka vanrednog stanja, do sada je kroz posebne pritvorske jedinice, namenje samo za ove okrivljene - u Vršcu, Požarevcu I Pirotu, prošlo više od 150 osoba.

Trenutno se u pritvoru u Vršcu nalazi osam osoba, u Pirotu sedam, a u Požrevcu devet, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Njihov broj se u protekle dve sedmice znatno smanjio, jer su im sudovi ukinuli pritvor bilo nakon suđenja i izricanja presude ili na zahtev branioca, ili po odluci postupajućeg sudije.

NAJMLAĐI VOLONTER U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA! Milan brine o NAJTEŽIM bolesnicima, a ovo će RASPLAKATI SVE!

Ovim optuženima sudi se putem skajpa, radi zaštite zaposlenih od zarazekcorona virusom.

U početku su im Izricane oštre zatvorske kazne od po dve i tri godine zatvora, ali su kako je vreme odmicalo, sudovi su počeli da izriču i znatno kraće zatvorske kazne, kao kućni zatvor od po nekoliko meseci, pa i samo novčane kazne.

Za krivično delo koje se ovim okrivljenima stavlja na teret - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije zaprećena je alternativno - novčana kazna ili zatvor do tri godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija