• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

24.04.2020

17:28

SRBIJA SE SNAŠLA I BEZ VAS! EU ODLUČILA DA DOZVOLI IZVOZ MEDICINSKE OPREME NA ZAPADNI BALKAN! Setili se kad je korona gotovo pobeđena!

Društvo

SRBIJA SE SNAŠLA I BEZ VAS! EU ODLUČILA DA DOZVOLI IZVOZ MEDICINSKE OPREME NA ZAPADNI BALKAN! Setili se kad je korona gotovo pobeđena!

Podeli vest

Evropska unija odobrila je izvoz medicinske zaštitne opreme na Zapadni Balkan bez prethodne autorizacije zemalja članica

Ova odluka je danas objavljena u Službenom glasniku EU i primenjivaće se od 26. aprila.

Time je prihvaćen apel Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke iz pisma predsednika Marka Čadeža, upućenog 23. marta predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i evropskim komesarima za trgovinu i proširenje Filu Hoganu i Oliveru Verheljiju, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Čadež je u pismu apelovao da se Zapadni Balkan izuzme iz procesa prethodne autorizacije i da se omogući lakši izvoz medicinske zaštitne opreme iz EU u region.

Sa istim predlogom Evropskoj uniji su se u aprilu obratili i ministri spoljnih poslova regiona.

HITNO! BLIC KRIG U PRIŠTINI, NOVA VLADA VEĆ SLEDEĆE SEDMICE! Odmah ukida takse i nastavlja dijalog sa Beogradom! KURTI SPREMA POBUNU?!

Inicijativu su podržali i zatražili hitno donošenje odluke o izuzimanju regiona iz procesa prethodne autorizacije i članovi uticajnog odbora Odbora za spoljnu trgovinu i drugi poslanici Evropskog parlamenta.

Podsetimo, Srbija je i bez EU uspela da obezbedi zaštitnu opremu! Ipak, bolje ikad nego nikad!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija