• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

26.04.2020

20:12

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 39! Prepun vitamina i minerala, drži vas sitim satima, a gotovo da nema kalorije! Crni otkriva novu namirnicu koja će biti alfa i omega dijete (VIDEO)

Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 39! Prepun vitamina i minerala, drži vas sitim satima, a gotovo da nema kalorije! Crni otkriva novu namirnicu koja će biti alfa i omega dijete (VIDEO)

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno iako ste mršavi i lepo građeni, došlo je vreme da kao što sam i obećao u našu ishranu ubacim još jednu namirnicu koju ćemo jesti često, gotovo svakodnevno, i koja će poput kupusa takođe biti alfa i omega našeg režima. Reč je o krastavcu, koji je izuzetno zdrav, prepun vitamina i minerala, jako niskokaloričan, sadrži dosta vode i biljnih vlakana, a može da vas drži sitim satima jer nabubri u želucu i teško se vari. Rećiću vam malo više o ovoj namirnici kako bih objasnio zbog čega je stavljamo rame uz rame sa kupusom i zbog čega vam saverujem da je jedete svakodnevno

Kao prvo, ovo povrće u sebi sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink. Odličan je za kožu, pogotovo za opekotine od sunca, a zbog visokog sadržaja silikona i sumpora, potpomaže brži rast kose. Ono što je izuzetno važno je da krastavac, zbog svog sastava smanjuje rizik od nekoliko tipova kanceta, uključujući rak dojke, prostate, jajnika i materice. Pomaže u lečenju dijabetesa, redukuje holesterol i drži pod kontrolom krvni pritisak. Naime, sok od krastavca sadrži hormon koji je potreban ćelijama pankreasa kako bi proizvodile insulin, pa je izuzetno dobar za dijabetičare, a kalijum koga ima u ovom povrću pomaže kod regulisanja krvnog pritiska i preporučuje se osobama sa hipertenzijom da ga uvrste u svakodnevnu ishranu.

Uz sve ovo krastavac ima samo 15 kalorija na 100 grama, a organizmu je da ga svari potrebno više od toga, tako da ima takozvane negativne kalorije. Pošto 95 odsto njega čini voda odličan je za hidrataciju i detoksikaciju. Takođe veliki unos vode pomaže i kod skidanja celulita, a dobar je i za one koji imaju kamen u bubregu ili bešici. Kao šlag na tortu je to što je krastavac izuzetno ukusan, pogotovo kad se začini i od njega ste dugo siti. Možete ga praviti na više načina, od salate u obliku kolutića, preko štanglica koje možete da grickate uz neki film ili seriju do mnogima omiljenog "taratora". U slučaju ovog poslednjeg, molim vas samo da koristite kiselo mleko ili jogurt sa malom količinom masti.


Pitaćete me zbog čega nisam pisao o ovoj namirnici ranije? Zato što je bila skupa, a čuvam vaš budžet, ali sada počinje sezona krastavaca i trenutno košta oko 100 dinara i ićiće samo na dole. Tako da kad god ste gladni navalite na krastavce. Nastavljamo dalje, rezultati su iz dana u dan sve vidljiviji i vidljiviji, a i mi se bolje osećamo. Jedino odustajanje nikada nije bilo i nikada neće biti opcija.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DIJETA U DOBA KORONE! DAN 38! Debelići, debelići, tako nam ćevapa, dovešće nas zdrava hrana do prosjačkog štapa! (VIDEO)
Društvo

DIJETA U DOBA KORONE! DAN 38! Debelići, debelići, tako nam ćevapa, dovešće nas zdrava hrana do prosjačkog štapa! (VIDEO)

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno iako ste mršavi i lepo građeni, u prethodnih 40 dana pričali smo gotovo o svemu u vezi ishrane, treninga, načina života, a sada je nažalost došlo vreme da pomenemo i materijalne aspekte ove dijete. Naravno da novac ne može kupiti sreću a kamoli zdravlje, ali je bitan faktor života svakoga od nas u savremenom svetu. Mogao bih da se pravim da je sve bajno i sjajno, jer rapidno i konstantno gubimo kilograme, ali ne mogu da zanemarim činjenicu da će većini vas a i meni samome višemesečna "Crni dijeta" biti udar na budžet. Nažalost živeti zdravo nije jeftino, što je zasigurno jedan od razloga što ljudi danas sve češće oboljevaju, pogotovo u mlađoj životnoj dobi

25.04.2020

19:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija