• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2020

09:42

SITUACIJA U NOVOM PAZARU SE SMIRUJE! Mahmutović: U kovid bolnicama je trenutno na lečenju 81 pacijent!

Društvo

SITUACIJA U NOVOM PAZARU SE SMIRUJE! Mahmutović: U kovid bolnicama je trenutno na lečenju 81 pacijent!

Podeli vest

U Novom Pazaru situacija se polako smiruje što se tiče virusa korona, juče su registrovane četiri zaražene osobe, a prethodno dva dana za redom nije bilo novih pacijenata, izjavio je direktor Opšte bolnice u tom gradu Meho Mahmutović



On je naveo da je u privremonoj bolnici i u kovid bolnici trenutno na lečenju 81 pacijent, od toga dva pacijenta su na respiratoru.

Vreme je ramazana i učestalih molitvi, a Mahmutović kaže da verske zajednice poštuju policijski čas.

- Ljudi su shvatili da je situacija ozbiljna. Mislim da će ispoštovati sve inicijative. Ne očekujem da se nešto može ozbiljno dešavati u narednom periodu - navela je Mahmutović za TV Pink.

Situacija u mestima koja gravitiraju prema Novom Pazaru stabilna je. Tutin nema pozitivnih pacijenata, Raška ima malo više obolelih, jedan broj je smešten u Novom Pazaru, drugi u Kraljevu, Sjenica ima osam zaraženih.

Privremena bolnica i kovid bolnica u Novom Pazaru imaju dovoljno zaštitne opreme, navodi Mahmutović i dodaje da je na početku epidemije zaražena jedna doktorka, četiri medicinske sestre i jedna spremači.

- Ostali zdravstveni radnici su testirani, neki su bili u izolaciji, ali su negativni i svi rade - naveo je on.

U domu za stare u Novom Pazaru, kako je rekao, na vreme su uvedene preventivne mere. Testirano je osoblje i korisnici. Samo jedna negovateljia je bila pozitivna, preduzete su mere, zaposleni su podeljeni i smenjivali su se na 14 dana.

- Svi pacijenti su negativni, svi radnici negativni. Zavod za javno zdavlje zdravlje prati situaciju -zaključio je Mahmutović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija