• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

27.04.2020

20:04

KO JE UPLATIO EKSKURZIJU, DOBIJA LETOVANJE?! Šarčević okrio: Ocene se zaključuju u maju, moguće je da će biti i PROSLAVE MATURE!

Društvo

KO JE UPLATIO EKSKURZIJU, DOBIJA LETOVANJE?! Šarčević okrio: Ocene se zaključuju u maju, moguće je da će biti i PROSLAVE MATURE!

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević u emisiji OKO na Radio televiziji Srbije govorio je o načinu kako se odvija nastava, ekskurzijama, zaključivanju ocena

Naopominje da nema vraćanja dece u učionice i amfiteatre.

- Nemamo potrebe da nekog izlažemo masovnom okupljanju u učionicama i amfiteatrima - ističe ministar.

- Imamo izglede da sve uradimo do kraja maja. Osmi razred i četvrti razred srednje škole ranije u maju, krajem maja, dok se predavanja na fakultetima završavaju sredinom maja - naveo je Šarčević.

Objasnio je da će ocene biti u zaključane do kraja maja, ali postoji mogućnost da se poprave u junu.

Mala matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biće održani u fizičkom prostoru, napomenuo je ministar.

 

MUKE NASTAVNIKA REŠENE! Evo kako će đacima biti zaključene ocene posle onlajn nastave zbog epidemije korone!

 

 

Šta će biti sa plaćenim ekskurzijama

Ekskurzija neće biti do kraja leta, iako neke već uplaćene, rekao je Šarčević i dodao da se sa Jutom i Ministarstvom trgovine i turizma radi na rešenju.

- Jedan od predloga je da se to pretvori u vaučer koji porodica može da koristi za neko letovanje ili da se prebaci za neku buduću ekskurziju - naveo je ministar.

 

Ministar Mladen Šarčević rekao je da proslave mature nisu otpisane.

- Ovoga puta moramo biti razumni, da sačekamo malo, to može biti i krajem juna, u školskom dvorištu sa maskama - rekao je ministar Šarčević.

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nastavnik

pre 3 godine

Проба мале матуре је фијаско, а током снимања наставе на даљину се наставило легло заразе са десетинама заражених.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija