• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink

29.04.2020

10:32

(VIDEO) ŽELJKO MITROVIĆ ORGANIZOVAO NAJVEĆU DONACIJU U ISTORIJI ZVEČANSKE! Onima koji su najugroženiji "Konvoj solidarnosti" donosi zaštitnu opremu

Društvo

(VIDEO) ŽELJKO MITROVIĆ ORGANIZOVAO NAJVEĆU DONACIJU U ISTORIJI ZVEČANSKE! Onima koji su najugroženiji "Konvoj solidarnosti" donosi zaštitnu opremu

Podeli vest

Videvši misiju “Konvoja solidarnosti” i na inicijativu Željka Mitrovića za pomoć domovima za nezbrinutu decu, akciji se dobrovoljno priključilo nekoliko firmi, koje su među najuspešnijima u Srbiji.

Već mesec dana, Željko Mitrović i “Konvoj solidarnosti” obilaze celu Srbiju u humanoj misiji – da svima onima koji su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, kao i onima koji su najugroženiji, uruči zaštitnu opremu. U okviru akcije “Konvoj solidarnosti”, koju su pokrenuli Željko Mitrović i njegova kompanija “Pink Media Group”, do sada je podeljeno više od 50.000 zaštitnih vizira i specijalnih naočara.

Kako upravo Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj predstavlja mesto gde TV Pink i Željko Mitrović odvajaju najvise sredstava i donacija u proteklih 13 godina – to je pravo mesto da se “Konvoj solidarnosti” posle mesec dana privede kraju i to najvećom donacijom ovoj ustanovi do sada.

Foto: pink.rs

Videvši misiju “Konvoja solidarnosti” i na inicijativu Željka Mitrovića za pomoć domovima za nezbrinutu decu, akciji se dobrovoljno priključilo nekoliko firmi, koje su među najuspešnijima u Srbiji. U višemilionskoj donaciji, najvećoj do sada za mališane iz Zvečanske, pored TV Pink, učestvovale su i građevinska kompanija “M ENTERIJER GRADNJA”, fabrika za proizvodnju stočne hrane “Gebi”, kompanija za proizvodnju kućne i industrijske hemije “Vukochem”, hotel “Tulip Inn Putnik” u Beogradu i konditorska kompanija “Swisslion Takovo”.

Foto: pink.rs

Željko Mitrović, kao i predstavnici ovih firmi, ali i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, danas su došli u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj kako bi direktoru Zoranu Milačiću uručili najveću donaciju koju je ova institucija do sada dobila, koja uključuje, između ostalog, komplete “Beneton” garderobe i obuću za vise od 400 sticenika ove ustanove, igračke, sportsku opremu, dečiju kozmetiku, kolače, torte, razne slatkiše i grickalice, kao i dodatna dezinfekciona sredstva za ustanove koje obuhvata Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

- Kako se bliži kraj ovoj dosadnoj koroni i život se normalizuje polako, mi smo došli da obiđemo našu dečicu u Zvečanskoj i u ostalim domovima. Naravno, ovog puta deca nisu tu iz mera predostrožnosti i mera zaštite, ali svejedno, karakter ove akcije je malo drugačiji, pa ću posvetiti nekoliko reči tome. Svaki put kada u narednom period budemo organizovali ovakvehumanitarne akcije, pre svega za decu bez roditeljskog staranja, to ćemo uraditi sa svojim prijateljima koji su ovde i koji su obezbedili velike količine sredstava. Ja bih rekao da je ovo jedna od najvećih donacija koja se ikad desila u Zvečanskoj, a podrazumeva i garderobu, sredstva za higijenu, kozmetiku, obuću i razne druge stvari. Veoma je važno, i veoma sam srećan zbog toga, što je našom humanitarnom inicijativom pobuđen veliki broj privrednika, koji su se sami javili da se priključe sledećim akcijama koje su humanitarnog karaktera i koje oslikavaju jednu opštu društvenu solidarnosti – rekao je Željko.

Foto: pink.rs

Zahvalnost za najveću donaciju Zvečanskoj do sada izrazio je i direktor doma, Zoran Milačić.

- Veliko je zadovoljstvo što danas zajedno sa Željkom možemo daobeležimo ovaj dan, u teškim vremenima epidemije, i da obradujemo decu. Željko je sa svojim prijateljima, predstavnicima uspešnih kompanija obezbedio sve ove proizvode koji će pričiniti veliko zadovoljstvo i radost za decu. Ovo je sigurno nešto što unapređuje rast i razvoj naše dece, i ja se zahvaljujem svima – rekao je gospodin Milačić.

Danas je u Domu u Zvečanskoj bio i ministar ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, koji se zahvalio Željku, ali i svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji.

Foto: pink.rs

- U ovo vreme koje je stvarno teško i kada se borimo protiv epidemije svakog dana, , ovi trenuci sigurno padaju teško deci koja su izolovana i ne mogu da izađu napolje, i svakako ne zaslužuju da osete sve te teškoće. Upravo ove društveno odgovorne firme, na čelu sa TV Pink, učiniće ovo vreme lepim, i da shvate da u ovim teškim vremenima postoje lepi trenuci. Zahvaljuem se svima na tome, oni će sigurno nastaviti sa ovakvim društveno odgovornim ponašanjem i mislim da će obradovati još mnogo dece širom Srbije. I samo da napomenem da svi ovi paketići neće ući direktno u zgradu, direktor će preduzeti sve mere kako bi se ova roba dezinfikovala – rekao je ministar Zoran Đorđević.

Foto: pink.rs

Na ovaj način “Konvoj solidarnosti“ je se približava kraju – i to usrećujući one najmlađe. Ovom akcijom Željka Mitrovića i kompanija koje su podstaknute njegovim primerom odlučile da učestvuju, mališanima su ulepšani dani ograničenog kretanja. Ova akcija predstavlja samo nastavak svega što su Željko i TV Pink do sada uradili za drugare iz Zvečanske – organizovanje letovanja, posete predstavi “Dizni na ledu” i drugim manifestacijama, kao i akcije renoviranja i opremanja igraonica u pet ustanova koje pripadaju Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Nakon adaptiranja igraonice u domu “Drinka Pavlović”, Željko nastavlja u narednom periodu da drugari iz preostale četiri ustanove dobiju novi, moderno opremljeni prostor za igru i rekreaciju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija