• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2020

10:08

PRETERANO OPUŠTANJE ĆE REZULTIRATI POVEĆANIM BROJEM OBOLELIH! Doktor Stevanović upozorio: Nadamo se da su građani shvatili koliko je ozbiljna bolest!

Društvo

PRETERANO OPUŠTANJE ĆE REZULTIRATI POVEĆANIM BROJEM OBOLELIH! Doktor Stevanović upozorio: Nadamo se da su građani shvatili koliko je ozbiljna bolest!

Podeli vest

U Infektivnoj klinici KCS trenutno je 80 pacijenata zaraženih koronavirusom, od čega je na odeljenju intenzivne nege osmoro, a na respiratorima troje, izjavio je danas direktor klinike Goran Stevanović i dodao da je situacija relativno mirna, iako je u poslednjih 48 sati zabeležen lagani porast



Stevanović je rekao da se ne može reći da se epidemija završila, već je ovo period smirivanja i prilika za predah, dok je ublažavanje mera test naše zajedničke odgovornosti.

On je potvrdio da su razlike u stavovima u vezi sa ublažavanjem mera tokom prvomajskog vikenda postojale, jer je normalno da su lekari kliničari oprezniji od epidemiologa i dodao da će preterano veliko oslobađanje sigurno rezultirati povećanjem broja obolelih.

- Popuštanje mera nije kraj epidemije, nego smo samo sa restriktivnih mera prešli na priču o samoodgovornosti građana, nadamo se da su građani shvatili koliko je ozbiljna bolest i da će preuzeti ličnu odgovornost - rekao je on.

On je dodao da, kao čovek koji voli svoj narod, veruje u građane i u njihovu odgovornost.

- Mislim da su građani shvatili o čemu se radi i da će se ponašati kako treba, kako bi mogli da nastavimo da živimo, a da nemamo preterano veliki broj obolelih - rekao je on.

Stevanović je rekao da se o snazi virusa može pričati tek kad sve prođe i urade se istraživanja i dodao da je istina da je sada veći broj bolesnika sa lakšom kliničkom slikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Niksi

pre 3 godine

Sedite i vi doktore u stan sa 50m² i držite nam lekcije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija