• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2020

15:10

JOŠ 6 ŽRTAVA KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO 18I! NOVOZARAŽENIH 196! Krizni štab saopštio najnovije podatke! (VIDEO)

Društvo

JOŠ 6 ŽRTAVA KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO 18I! NOVOZARAŽENIH 196! Krizni štab saopštio najnovije podatke! (VIDEO)

Podeli vest

Najnoviji podaci Kriznog štaba!

U Republici Srbiji je do 15 časova 1 .maja 2020. godine registrovano ukupno 9.205 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.906 osoba od kojih je 196 pozitivno, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija.

Foto: covid

Nažalost, u poslednja 24 sata preminulo je 6 pacijenata, 2 osobe muškog i četiri ženskog pola. Na respiratorima je 65 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 2.375 pacijenata.

Sve manje mogućnosti za nagli skok broja zaraženih

Sve je manja mogućnost da dođe do naglog skoka zaraženih korona virusom, sudeći prema procentu pozitivnih koji u Srbiji opada iz dana u dan i pokazuje cirkulaciju virusa, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i dodao da bi to mogle da budu eventualno samo ekscesne situacije, kao sa gerontološkim centrima.

''Nije nemoguće da se negde pojavi manja koncentracija zaraženih, ako virus uđe u neki prostor, ali, pošto svi koriste ili bi bar trebalo da koriste zaštitne mere koje smo propisali, ta mogućnost je znatno smanjenja'', rekao je Kon na redovnoj pres konferenciji o situaciji sa korona virusom.

On je naglasio da će se pratiti situacija, prvenstveno u vrtićima kao kolektivima u kojima može da dođe do većeg zaražavanja.

''Mislim da su zaposleni već informisani i da se pripremaju za formiranje kolektiva. Deca se šalju na pregled, a zaposlenima, koji su u međuvremenu bili angažovani na drugim poslovima, mora da se radi bris'', kazao je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Dr. Kon je bio kolega na VMA sa umrlim dr. Todorom jovanovicem cija firma prodaje todoxin.umro pre 2 dana. Dr. Kon je vise uradio da se srbi ne vakcinisu nego bilo ko u svetu Zasto farmaceutske firme koje prave vakcine imaju los marketing? Ne znam. Mozda je dr. Kon glavni anti-vakcinas tajni u srbiji? Razmislite i vi vi imate vise informacija. Da se setimo poginulih radnika u Chicago koji poginuse za 1 maj za malu povisicu regres i godišnji odmor u 19 veku, a koji izgradise americku industriju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija