• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

05.05.2020

08:07

DR BRANISLAV TIODOROVIĆ OTKRIO VAŽNU INFORMACIJU O VAKCINI - IMA VEZE SA NAJMLAĐIMA! Korona se kod nas NEĆE ZAVRŠITI PREKO NOĆI!

Društvo

DR BRANISLAV TIODOROVIĆ OTKRIO VAŽNU INFORMACIJU O VAKCINI - IMA VEZE SA NAJMLAĐIMA! Korona se kod nas NEĆE ZAVRŠITI PREKO NOĆI!

Podeli vest

Vakcina protiv koronavirusa biće obavezna za starije građane, hronične bolesnike i zdravstvene radnike, a deca neće biti vakcinisana.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, rekao je za Kurir da deca neće biti vakcinisana jer se kod njih ne razvija teška forma bolesti:

- Indikacije za vakcinu protiv koronavirusa biće slične kao i za onu protiv gripa - primaće je stariji građani, hronični bolesnici i zdravstveni radnici. Kovid se kod nas neće se završiti preko noći. Ne očekujemo vakcinu pre kraja godine. Ona mora da bude ispitana, proverena i efikasna, a to će da utvrđuje naša Agencija za lekove i medicinska sredstva.

Foto: Shutterstock

Srbija će imati predstavnika na sastanku SZO povodom izrade vakcine, kao što je imala i na svakom takvom tokom ranijih epidemija:

- Još je i predsednik Aleksandar Vučić rekao da će naša država usmeriti više sredstava ka laboratorijama koje rade na vakcinama. To je dobro jer naša zemlja ima povoljniju ekonomsku situaciju u odnosu na druge zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija