• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2020

15:14

PO NALOGU VRHOVNOG KOMANDANTA cela martovska klasa vojske dobija vanredno unapređenje

Društvo

PO NALOGU VRHOVNOG KOMANDANTA cela martovska klasa vojske dobija vanredno unapređenje

Podeli vest

Svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj klasi biće vanredno unapređeni za po jedan čin, najavio je danas ministar odbrane Aleksanda Vulin prilikom obilaska kasarne u Leskovcu.

Do unapređenja dolazi po naređenju vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

"Ova decu su to zaslužila i svako od njih je dao ogroman doprinos u borbi protiv Kovid-19 - nameštali su privremene bolnice, radili sve što se od njih očekivalo, nisu pitali ni za radno vreme, ni kada će ići kući”, naglasio je Vulin posle obilaska", rekao je Vulin nakon obilaska vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020" u Trećem centru za obuku Komande za obuku, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“.

On je istakao da se vojska na ovaj način odužila vojnicima i pokazala koliko ih ceni, i naveo da će više od 200 vojnika, što je više od 80 procenata “martovaca” - karijeru nastaviti u Vojsci Srbije.

“Veći kompliment Vojska Srbije nije mogla da dobije i veći kompliment njihove starešine nisu mogle da dobiju, a država Srbija teško da je mogla da dobije bolju vest”, rekao je ministar odbvrane i dodao da je budućnost Srbije i njena sloboda sigurna i izvesna sa ovakvom vojskom i starešinama.

Foto: Tanjug

Zastupnik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević, kazao je da je prethodna dva meseca bila složena situacija i u kasarnama Vojske Srbije, a da je kriza pokazala - ko je kakav.

“Izuzetno sam ponosan na oficire, podoficire i vojnike, a posebno na mlade vojnike koji su dali ogroman doprinos podršci i pomoći u realizaciji zadataka i obuke jeru su izvanredno su podneli ove uslove i biće adekvatno nagrađeni i stimulativnim merama i prijemom”, rekao je Radivojević.

Vojnik “martovac” Brankica Ristić iz Lebana rekla je da ni jedan vojnik nije izgubio motivaciju iako su sve vreme u kasarni i dodala da vojnički dani prolaze brzo jer ima aktivnosti tokom celog dana, kao i da je obuka zanimljiva a kolektiv dobar.

Razvodnik Miroslav Stojanović iz Čekmina ističe da je obuka dobra i da im starešine prenose mnogo znanja što će im i kasnije u životu mnogo značiti.

Posle referisanja komandanta Centra pukovnika Siniše Nikolića, ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji su izveli pripremu za izvršenje pripremnog gađanja automatskom puškom, kao I obuke u korišćenju ručnog raketnog bacača, snajperske puške i puškomitraljeza, kao i savlađivanju taktičke staze, saopstilo je Ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija