• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2020

10:23

KORONA BILA U SRBIJI JOŠ U DECEMBRU?! Kon otkrio sve detalje!

Društvo

KORONA BILA U SRBIJI JOŠ U DECEMBRU?! Kon otkrio sve detalje!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon nije danas isključio mogućnost da je korona virus u Srbiji bio prisutan još u decembru, ali je dodao da je, u tom slučaju, virus bio sporadično u cirkulaciji.

"Nije nemoguće, ali je sasvim sigurno da je, ako je postojao, u cirkulaciji bio sporadično. Da je bio masivno prisutan, mi bismo ga otkrili ranije, znali bismo po broju onih koji su bili sa oboljenjiima sličnim gripu, a to se nije posebno videlo", rekao je Kon za RTS.

Svetski mediji preneli su da je jedna bolnica u Francuskoj još 27. decembra lečila pacijenta sa upalom pluća, za kojeg je sada utvrđeno da je bio zaražen korona virusom.

Foto: Marko Đoković

 



Taj pacijent je lečen gotovo mesec dana pre nego što je francuska vlada potvrdila prve slučajeve.

I švedska Agencija za javno zdravlje saopštila je juče da je moguće da su se pojedinačni slučajevi korona virusa u toj zemlji pojavili još u novembru prošle godine, ali Švedska trenutno ne radi na tome da utvrdi kada su se pojavili prvi slučajevi u zemlji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Snežana

pre 3 godine

Verovatno je bilo infekcije Corona virusom ali zaista nije jasno kako se tada nije širio na druge ljude iz kontakta kao što je to sada slučaj.Verovatno su i odredjeni klimatski faktori doveli do povećanog prenošenja. Ispitivanje kolektivnog imuniteta bi trebalo da razjasni i tu temu.Trebalo bi testiranjem obuhvatiti i porodice ili makar obolele ljude u periodu decembar-mart koji su lečeni od upale pluća na odeljenjima pulmologije i koji su naravno preživeli.

dragoljub

pre 3 godine

Imam 73 godine, u decembru sam imao tesku upalu pluca sa svim simptomima koji su sada poznati kao indicija da se radi o koroni stim sto mi je koagulacija bila 12.U bolncu sam stigao skoro u nesvesnom stanju sa temperaturom od 39 stepeni koju sam imao i 1 dan pre toga,U opusnoj listi mi pise da su uzroci upale pluca mikroorganizmi nepoznatog porekla.Ni jedan od mojih kontakta nije oboleo, ali ih je bilo jako malo.Voleo bih da me testiraju i provere cime sam sve lecen, jer bi to drugima pomoglo.

Trpe

pre 3 godine

Koronu smo prelezali u novembru proele godine sa suprugom imamo rengenski snimak koji tada lekari nisu mogli da protumace jer do tada nisu videli takvo nesto snimak je od 3 decembra .Sam korona nije bila nesto narocito osim sto smo imsli bolove u plucama skoro mesec dana.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija