• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2020

08:15

ÐURIĆ:U Severnoj Mitrovici 70 beba rođeno tokom vanrednog stanja

Društvo

ÐURIĆ:U Severnoj Mitrovici 70 beba rođeno tokom vanrednog stanja

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je sinoć da je u porodilištu u Severnoj Mitrovici za vreme vanrednog stanja rođeno 70 beba, 28 više nego u istom periodu prošle godine



U dnevnom izveštaju na Instagramu o situaciji u srpskim sredinama na KiM tokom pandemije korona virusa, Đurić navodi da su u opštinama Gnjilane i Istok nabavili i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima.

Ðurić navodi i da je u većinski srpskim sredinama na KiM registovan jedan novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije u tim oblastima porastao na 113.

U izveštaju Ðurić dodaje da je jedno novoobolelo lice iz Leposavića.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova.

- U opštini Zvečan smo podelili lekove i pelene za 77 lica. U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 174 zahteva za nabavku lekova i hrane. U opštinama Kosovska Kamenica, Štrpce, Gračanica Obilić i Vučitrn obezbedili smo i podelili brašno, hranu i lekove za veći broj lica - navodi Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija