• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2020

14:22

ROJTERS PISAO O NAŠEM "VATRENOM OKU"! Čelično prijateljstvo Srbije i Kine u fokusu svetskih medija!

Društvo

ROJTERS PISAO O NAŠEM "VATRENOM OKU"! Čelično prijateljstvo Srbije i Kine u fokusu svetskih medija!

Podeli vest

Agencija Rojters prenela je da je najsavremenija laboratorija koju je Kina u aprilu donirala Srbiji u okviru pomoći za borbu protiv korona virusa pomogla da kapaciteti Srbije za testiranje na COVID-19 budu gotovo udvostručeni, ocenjujući da je to najnoviji primer bliskih veza Beograda i Pekinga

Rojters navodi da laboratorija ima kapacitet više od 2.000 testova dnevno i da je izgrađena kao donacija Pekinškog instituta za genetska istraživanja (BGI). U njoj radi 40 zaposlenih, koje su obučili kineski stručnjaci koji su prethodno uspostavili laboratorije u Vuhanu, gde se prvi put pojavio korona virus, i u 10 drugih kineskih gradova.

SPECIJALNI PROTOKOLI, NIJEDAN DEO KOŽE NE SME DA BUDE IZLOŽEN VAZDUHU! Evo kako radi laboratorija "Vatreno oko"

Rojters navodi i da je Kina u martu u Srbiju poslala lekare, respiratore i zaštitne maske, u znak, kako je ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo rekla, "čeličnog prijateljstva" između dva naroda.

Foto: Marko Đoković

Peking je takođe odobrio kredite u vrednosti od milijardu dolara za izgradnju železnice, puteva i elektrana u Srbiji, koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, dodaje Rojters.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NISMO TU DA SE TAKMIČIMO NEGO DA POMOGNEMO! Čen Bo: Uzvraćamo podršku koju je srpski narod pružio Kini kad joj je bilo najteže!
Politika

NISMO TU DA SE TAKMIČIMO NEGO DA POMOGNEMO! Čen Bo: Uzvraćamo podršku koju je srpski narod pružio Kini kad joj je bilo najteže!

Pandemija kovida 19 predstavlja težak i neočekivani ispit za čitavo čovečanstvo. Nesumnjivo, virus koji nas je sve pogodio predstavlja najveći izazov naše generacije, kako za zdravstvene tako i ekonomske sisteme gotovo svih država i naroda sveta, piše ambasadorka Kine Čen Bo u autorskom tekstu za Kurir, koji prenosimo u celosti

05.05.2020

09:04

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija