• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

13.05.2020

21:02

GRAĐANI, LETUJTE U SRBIJI OVE GODINE! Premijerka Brnabić uputila APEL: Podržite domaću ekonomiju i turizam, ali i ZAŠTITITE SEBE NA TAJ NAČIN!

Društvo

GRAĐANI, LETUJTE U SRBIJI OVE GODINE! Premijerka Brnabić uputila APEL: Podržite domaću ekonomiju i turizam, ali i ZAŠTITITE SEBE NA TAJ NAČIN!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je sve građane da ostanu ovog leta u Srbiji jer smatra da je to najpametnija odluka. Naglasila je da je najveća bojazan da, kako mere popuštaju, ne bude povećanja broja zaraženih, ali da je sve pod kontrolom

Ana Brnabić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, pozvala građane da ostanu u Srbiji.

- Ja kao predsednica Vlade bih iskoristila ovu priliku da pozovem sve naše građane da ostanu ovo leto u svojoj zemlji. Naša zemlja je zaista prelepa i čini mi se da sada vidimo i neke hotele, velnes centre i banje za koje nismo znali ranije i mislim da možemo da imamo fenomenalan i kvalitetan odmor u našoj zemlji - rekla je premijerka.

To je, kako je rekla, i direktna podrška domaćoj ekonomiji i domaćem turizmu.

- Takođe mislim, kao što su i naši stručnjaci rekli, da zdravstveno to ima mnogo više smisla i ne verujem da će ovo leto bilo ko od osiguravajućih društava osiguravati putovanja u inostranstvo ili davati zdravstveno osiguranje za putovanje u inostranstvo - dodala je Brnabićeva.

Kako god da pogledate, mislim da je najpametnija odluka da se ostane u Srbiji, poručila je Brnabićeva.

Podsetila je da je za državljane Srbije ulaz u zemlju potpuno slobodan, s tim što naši državljani kada ulaze u Srbiju - ukoliko imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata - mogu slobodno da uđu i da se slobodno kreću, a ukoliko nemaju onda moraju da budu 14 dana u samoizolaciji.

- U naredna 24 sata biće objavljeni telefoni za prijavu za pomoć od 100 evra. 

DVA MILIONA GRAĐANA SE PRIJAVILO ZA 100 EVRA ZA PRVIH 12 SATI!

 

 

Brnabićeva je do rekla da se do večernjih sati oko 1,6 miliona građana prijavilo za pomoć od 100 evra, da je danas bio prvi dan za prijavljivanje kao i da je bilo moguće prijaviti se samo onlajn.

Ukazala je da će u naredna 24 časa biti objavljeni i brojevi telefona na koje će moći da se jave građani koji na taj način žele da se prijave za pomoć.

- Meni je drago, jer mislim da je to nešto što će otići direktno u našu potrošnju, direktno će se vratiti u budžet kroz privredu i biće podsticaj za domaću privredu - rekla je premijerka.

Važno je da se i dalje poštuju sve mere

Svakako je naša najveća bojazan da kako mere popuštaju i kako se naši građani opuštaju, da ne vidimo ponovni porast, ali ne vidimo to za sada, sve deluje pod kontrolom, rekla je Brnabićeva.

Ukazala je da je bilo važno što su pozvali građane da se ne okupljaju.

- Mi se nadamo da ćemo u junu možda moći da imamo i veće skupove od ovih trenutno dozvoljenih do 50 ljudi, ali u ovom trenutku to je apsolutno zabranjeno, nije dobro i ne smemo to da radimo. Važno je da i dalje poštujemo sve mere koje je Vlada donela - poručila je premijerka.

 

Rekla je da je ceo paket ekonomskih mera bio usmeren na to da se sačuvaju radna mesta i likvidnost kompanija.

- Zahvaljujući tim privrednim merama, mi danas nemamo problem sa velikom stopom nezaposlenosti usled kovida 19 za razliku od mnogih drugih zemalja - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da su vodili računa da se mere ne relaksiraju suviše rano, ali i da se ne kasni mnogo. 

- Situacija je pod kontrolom, privreda je krenula već da radi. Važno je ostanemo disciplinovani, ali da nastavimo da se borimo za našu zemlju sada kroz privredu - rekla je premijerka.

"Vlada na 18 strana poslala odgovor na izveštaj Fridom hausa"

Premijerka je rekla da je Vlada danas poslala odgovor na izveštaj "Fridom hausa" i da je taj odgovor na 18 strana.

- Zaista smo studiozno pristupili tome i ja moram da kažem da je on zaista pun kontradiktornosti i tu je očigledan potpuno subjektivan pristup jedne osobe koja je pisala taj izveštaj i mene čudi da jedna organizacija kakva je ‘Fridom haus’ ne uzima grupu ljudi, tim stručnjaka koji piše takve izveštaje, već je to jedna osoba, i ta osoba radi za Birn i ta osoba se u izveštaju poziva na neke reference i izvore koji govore potpuno suprotno od onoga što stoji u izveštaju "Fridom hausa" - navela je Brnabićeva.

AUUU, PAPRENO! SAMO ZA TESTOVE ZA GRČKU PORODICI TREBA 589 EVRA! Letovanje van Srbije koštaće vas kao "Svetog Petra kajgana"!

 

 

Navela je da će Vlada tokom sutrašnjeg dana objaviti svoj odgovor.

- Kako bi svi videli da smo mi studiozno pristupili ovome, da smo uporedili sa drugim izveštajima i da zaista mislim sa pravom možemo da kažemo da taj izveštaj ne oslikava pravo stanje stvari u Srbiji - naglasila je Brnabićeva.

- Postoje stvari u tom izveštaju koje stoje i mi ćemo te neke primedbe usvojiti. Ja sam kao predsednica Vlade koja je poslala taj odgovor 'Fridom hausu' i pozvala ih da imamo jedan dijalog o tome kako možemo da unapredimo stanje stvari u Srbiji - zaključila je Brnabićeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija