• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2020

08:32

OZBILJNO UPOZORENJE SRPSKOG IMUNOLOGA: Epidemija još nije završena, ne smemo da se ponašamo kao da korone više nema! (VIDEO)

Društvo

OZBILJNO UPOZORENJE SRPSKOG IMUNOLOGA: Epidemija još nije završena, ne smemo da se ponašamo kao da korone više nema! (VIDEO)

Podeli vest

Imunolog dr Srđa Janković izjavio je jutros da epidemija korona virusa u Srbiji jenjava, ali je upozorio da još nije završena i da je opasno da počnemo da se ponašamo kao da korona virusa više nema

Janković je za RTS rekao da virus još cirkuliše, a dokle god je tako, postoji potencijal da se epidemija ponovo ubrza.

Prema njegovim rečima, odgovornost, solidarnost i svest o prevenciji su važniji od kazene politike.

- Nadam se da neće biti potrebno uvođenje kazni - rekao je Janković i istakao da još nije gotovo sa koronom, iako je, kako je naveo, "udarna faza" prošla.

One je naglasio da niko ne bi voleo da bude neprijatnih iznenađenja i ponovio da je opasno da počnemo da se ponašamo kao da korona virusa više nema.

- Veliko iskušenje je bilo posle ukidanja vanrednog stanja. Nije uvek lako pomiriti se sa tim da nije gotovo. I dalje moramo da se borimo protiv epidemije - istakao je Janković.

SA NJEGOVOM IZJAVOM NIKO NE MOŽE DA SE SLOŽI, TO JE POGREŠAN KORAK Dr Srđa Janković o izjavi dr Nestorovića DA SVI TREBA DA SE ZARAZIMO

Janković je dodao da će precizna pravila biti doneta, a preporuke, kaže, uvek imaju istu suštinu – lična zaštita prilikom bliskih kontakata.

Kada je reč o bazenima i kupaliština, rekao je da smatra da će biti moguće uživati u "letnjim radostima" i fizičkim aktivnostima uz odgovarajuću distancu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DR JANKOVIĆ UPOZORAVA: DRUGI TALAS MOŽE DA BUDE VELIKI, svaki kontakt je rizičan
Društvo

DR JANKOVIĆ UPOZORAVA: DRUGI TALAS MOŽE DA BUDE VELIKI, svaki kontakt je rizičan

- Teško je reći koji je scenario za drugi talas. Može opet da bude veliki, sličan prvom. Očekujem drugačiji model, da to više budu talasići, više talasića. Dok postoji pandemija imamo i rizik novog unošenja. Ne možemo sebi dozvoliti da to rešavamo tako što ćemo držati zatvorene granice, ali uvek postoji rizik da se virus unese iako sprovodimo mere, ali možemo da sprečimo širenje – rekao je imunolog Srđa Janković za TV Prva i dodao da očekuje da ćemo imati stalnu brigu i budnost da virus može da uđe.

13.05.2020

10:12

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija