• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

18.05.2020

14:23

SRĐA JANKOVIĆ - ČOVEK KOJI NE ODUSTAJE! Upućivali su mu razne uvrede SAMO ZBOG JEDNE STVARI, a da li nam je OVO ZAISTA NAJVEĆI PROBLEM?!

Društvo

SRĐA JANKOVIĆ - ČOVEK KOJI NE ODUSTAJE! Upućivali su mu razne uvrede SAMO ZBOG JEDNE STVARI, a da li nam je OVO ZAISTA NAJVEĆI PROBLEM?!

Podeli vest

Dr Srđu Jankovića, imunolga dečje bolnica "Tiršova", šira javnost bolje je upoznala na početku pandemije koronavirusa.

Smireno, stručno i profesionalno sve vreme krize, a i sada, kada se situacija postepeno smiruje, obaveštavao nas je i neumorno savetovao kako da se ponašamo. Bio je zasigurno jedan od najčešćih i najdostupnijih sagovornika televizijskih novinara, a retki su i oni novinari iz štampanih i digitalnih medija kojima se nije odazvao.

Na samom početku pandemije pojavio se sa zaštitnom maskom na televiziji i od tada do danas nije je skinuo. Pojavljivao se u televizijskim studijima uvek sa maskom, bilo da je gostovao sa drugim sagovornicima ili sam. Pojavljivao se na konferencijama za medije s maskom i nikada je nije skunuo. Niti je stavio ispod brade. Kada je ukinito vanredno stanje, dr Janković je postupao kao što bi svaki građanin Srbije trebalo da postupa - nastavio je da nosi masku.

Ta činjenica uzburkala je duhove na Tviteru. Naročito kada se gostujući na jednoj televiziji pojavio sa maskom na licu, "sam u studiju".

Lavinu je pokrenuo pevač Vlado Georgiev izvređavši dr Jankovića, nazvavši ga "imebcilom koji priča potpuno sam sa maskom preko usta i nosa".

Foto: printscreen Twitter

Neki su se nadovezali, ali mnogo je više bilo onih koji objasnili o čemu se radi i koji su odbranili dr Jankovića.

"Rekao je da će nositi masku do kraja pandemije s namerom da da primer ostalima".

"Ništa niste razumeli. Čovek je doktor koji nosi masku kao primer da ljudi još uvek moraju nositi maske u određenim situacijama. Kad bude prestala opasnost, skinuće je. Primer, doktor, etika... naravno, postoje i oni neodgovorni koji šalju u Milano i preporučuju da se svi zarazimo".

I ma koliko čudno zvučalo, neki zaista misle da je maska na dr Jankoviću tu da bi "širila i održavala strah".

A prosta činjenica je da kao da niko nije slušao šta dr Janković govori ili samo nisu hteli da čuju. Podsetimo, dr Janković je više puta govorio da nosi masku kao primer, kao simbol borbe i da će je skinuti kada sve prođe. A ko će drugi nego lekar svojim primerom da istupi?

Foto: printscreen

U emisiji koja je i bila povod da ovog vrsnog stručnjaka razvlače po društvenim mrežama rekao je da svoju majku još nije video.

"Konaktiram redovno s njom, i neću joj prići dokle god ima virusa u populaciji (...) Mi se nadamo da će za nekoliko nedelja količina virusa koja cirkuliše da se svede na nulu ili blizu nule. Pojedinačno možda može biti oboljevanja, ali kada prestane da se prenosi kroz populaciju na sistematski način, onda je bezbednije da budemo u kontaktu, uz mere predostrožnosti", poručio je tada Janković.

Da li nam je, dakle, u ovoj situaciji zaista najveći problem to što jedan lekar nosi masku? 

Srđa Janković

Doktor Srđa Janković rođen je 1972. u Beogradu. Završio je Petu beogradsku gimnaziju i Medicinski fakultet u Beogradu. Specijalizaciju iz imunologije stekao je 2015, a doktorsku disertaciju pod naslovom „Značaj ekspresije Vilmsovog tumorskog gena-1 kod dece sa akutnom leukemijom“ odbranio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2016. godine. Njegovi saradnici za njega kažu da je sto odsto posvećen poslu, da neprekidno uči i usavršava se. Ima beskrajno strpljenje za svoje male pacijente, a gleda i da ohrabri i smiri roditelje bolesne dece.

Zvanje naučnog saradnika doktor Srđa Janković stekao je 2018. godine. Od 2007. zaposlen u imunološkoj laboratoriji Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Njegova glavna interesovanja u naučno-istraživačkom radu obuhvataju primarne i sekundarne imunodeficijencije, maligna oboljenja dečje dobi, funkcionalna ispitivanja imunskog sistema, ali i naučno-filozofska razmatranja evolucije života na zemlji i potencijalno drugde u vasioni.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija