• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2020

15:42

NAŠI DRŽAVLJANI MOGU DA UĐI I IZAĐU IZ SRBIJE KAD GOD ŽELE! Premijerka potvrdila da postoji SAMO JEDAN USLOV!

Društvo

NAŠI DRŽAVLJANI MOGU DA UĐI I IZAĐU IZ SRBIJE KAD GOD ŽELE! Premijerka potvrdila da postoji SAMO JEDAN USLOV!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se će se nastojati da se ulazak u Srbiju liberalizuje što je više moguće, ističući da je, osim zaštite zdravlja ljudi, cilj da se što pre ostvari pun ekonomski oporavak i rast naše zemlje

- Trudićemo se da u najrazumnijoj meri liberalizujemo ulazak u Srbiju što je više moguće, kako budemo videli da su statistički podaci u vezi sa korona virusom u Srbiji i Evropi pod kontrolom. To je važno za našu privredu, kao i za naš turizam - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Podsetila je da strani državljani koji ulaze u Srbiju treba da imaju negativan PCR test i odobrenje vladine komisije i dodala da strani državljani, ukoliko su posebno važni za srpsku privredu, mogu da uđu i bez negativnog PCR testa.

- Tu komuniciramo sa Privrednom komorom Srbije i svim stranim ambasadama i privrednim komorama. U tom slučaju, strani državljani dobijaju posebnu dozvolu za ograničeno kretanje, od hotela do radnog mesta... - rekla je Brnabić.

ODLUKA DA SE PROŠIRI TESTIRANJE JE ISPRAVNA! Brnabić: Bez Vranja imali bismo jedan od najboljih rezultata!

Kada je reč o našim državljanima, navela je da oni mogu da uđu i izađu iz Srbije kada god žele.

- Ne postoje nikakvi limiti. Oni ne moraju da budu u samoizolaciji, odnosno mogu normalno da uđu i da se kreću, ako imaju negativan PCR test na ulasku u zemlju - rekla je Brnabić.

Navela je da je to dodatno relaksirano tako da se naši državljani, koji pri ulasku u zemlju nemaju negativan PCR test, testiraju ovde.

- Budu u samoizolaciji samo dok se ne testiraju i čim se testiraju, ako su negativni, mogu normalno da se kreću - kazala je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija