• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2020

11:21

EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA MERE KOJE JE NAŠA ZEMLJA PREDUZELA Mali: Očekuju se najbolji rezultati Srbije po pitanju stope rasta

Društvo

EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA MERE KOJE JE NAŠA ZEMLJA PREDUZELA Mali: Očekuju se najbolji rezultati Srbije po pitanju stope rasta

Podeli vest

Srbija je danas dobila velike pohvale Evropske komisije za ekonomske reforme i rezultate koji su postignuti u prethodnom periodu, u 2019. godini, kao i za donete mere pomoći građanima i privredi namenjene otklanjanju posledica pandemije na domaću ekonomiju, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Mali je nakon konferencije Saveta za ekonomska i finansijska pitanja EU, koja je organizovana putem video linka, rekao da je današnji onlajn sastanak bio prilika da svi ministri finansija Zapadnog Balkana predstave mere ekonomske politike koje su preduzeli kako bi se borili protiv negativnih posledica Kovida-19.

"Srbija je po ko zna koji put dobila velike pohvale za ekonomske reforme, za rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu, u 2019. godini, i sada i za mere koje smo predstavili", rekao je Mali za Tanjug.

Krizu je država dočekala sa zdravim javnim finansijama, snažna, sa dovoljno novca u budžetu, visokim deviznim rezervama i četiri godine suficita u budžetu, podsetio je Mali.

Na toj osnovi su, dodaje, i preduzete mere pa je država mogla da obezbedi 5,1 milijardu evra pomoć privredi i građanima.

"To je imalo veliki odjek u Evropskoj komisiji. Mislim da smo od svih zemalja koje su danas predstavljale svoje programe ubedljivo najjači, ubedljivo najozbiljniji", istakao je Mali nakon dvosatnog onlajn sastanka.

Foto: Tanjug

Zato, kaže, država sa pravom očekuje dobre rezultate do kraja ove godine.

I Evropska komisija kaže da će aktuelna "kriza najmanje loše uticati na Srbiju", odnosno, očekuju se najbolji rezultati Srbije po pitanju stope rasta do kraja godine, rekao je Mali.

Podseća da je u prvom kvartalu Srbija imala stopu rasta BDP-a od 5,0 odsto, dok je Evrozona pala 3,3 posto.

"Ostale zemlje su daleko iza nas. To nam daje za pravo da ovu godinu očekujemo sa najboljim rezultatom od svih zemalja, ne samo u regionu, nego i možda u Evropi", rekao je ministar finansija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA SRBIJE! Bićemo PRVI U EVROPI!
Društvo

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA SRBIJE! Bićemo PRVI U EVROPI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Krnješevcima prisustvovao primopredaji medicinske opreme koju Srbiji doniraju Kraljevina Norveška i EU u cilju borbe protiv Covid-19, nakog čega je istakao da je za nas jako bitno da evropska ekonomija raste ali i da će Srbija biti jedna od prve dve zemlje u Evropi u prvom kvartalu.

30.04.2020

12:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija