• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2020

14:15

BIĆE OPET SRPSKA CRNA GORA! Đukanović: Crnogorska vlast ima SULUDI PROJEKAT da stvori LAŽNI NACIONALNI IDENTITET

Društvo

BIĆE OPET SRPSKA CRNA GORA! Đukanović: Crnogorska vlast ima SULUDI PROJEKAT da stvori LAŽNI NACIONALNI IDENTITET

Podeli vest

Narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović oglasio se povodom vesti da su iz Vojske Crne Gore vojnici srpske nacionalnosti razoružani i usmeno obavešteni da ne dolaze na posao do daljnjeg, bez ikakvog obrazloženja.

"Pročitah vest da je vojska Crne Gore počela sa prebrojavanjem krvnih zrnaca. Pripadnicima srpska nacionalnosti (koje inače druge u Crnoj Gori prim.aut) sugerisano je da više ne dolaze na posao. Takođe, sugerisano im je da moraju da promene nacionalni identitet ukoliko žele da zadrže posao. Navodno je to naredio niko drugi do sam ministar odbrane, Predrag Bošković.

Ljudi, 21.vek je trenutno. Maja 2020.godine pripadnicima jednog naroda se uskraćuje pravo na slobodu izražavanja nacionalne pripadnosti. Crnogorska vlast ima suludi projekat da stvori lažni crnogorski nacionalni identite, kao što su otkrili da žele da stvaraju i Crkvu. Njih ne zanima kanonsko pravo, niti ustrojstvo. Oni su Bogovi i oni određuju šta je Crkva. Umislili su da su jači od samog Gospoda.

No, ne vidim reakciju nevladinog sektora koji stalno prigovara srpskom društvu da je klerikalno. Stalno nam spočitavaju kako ovde vlada surovi nacionalizam, kako se manjine diskriminišu, itd. Svakako, to se u Srbiji nikada nije događalo. Ipak, ne vidim da su tako oštri prema montenegrinskim vlastima koje su u začetku stvaranja partijske Crkve, što se svakako kosi sa bilo kojim pojmom sekularne države. Doduše, možda će Milo Đukanović biti patrijarh ili nadbiskup, u zavisnosti za šta se opredeli. Sa druge strane, Srbima se otvoreno preti da će ostati bez posla ako ostanu Srbi. Ne vidim da se bilo ko od "boraca i borkinja" za ljudska prava previše uzbuđuje. Valjda su oni samo tu kada je potrebno se boriti da se Srbima oduzmu ljudska prava. Tada su najagilniji.

Kako god, može Milo Đukanović koliko god želi da nasilno briše istoriju i da uklanja tragove istinske Crne Gore. Može sebi da pravi "Milolend" dok je još ovo malo na vlasti koju silom čuva. Ipak, krenuo je protiv Gospoda i na svetinje, a to se svakom oholom vladaru obilo o glavu. Njemu će takođe. Uostalom, osim nekolicine ekstrema, ipak niko nije spreman u Crnoj Gori da se rođenog brata odriče ako se drugačije nacionalno izjasni, niti da pljune na svetinje koje su mu đedovi ostavili u amanet da ih čuva. Podela koju je Milo sa svojom mafijom napravio da jedna majka dve nacije rađa čini mi se da sve više bledi. Vraća se narod svom izvoru, a ponajviše omladina želi vode sa tog izvora. Srpskog izvora. Zato sam i ubeđen u Milov pad. Brži nego što mislimo.

Sloga i vera pobediti mora, biće opet srpska Crna Gora!"




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Gospodine Vladimire ĐUKANOVIĆU, ti očigledno imaš i oca i majku, i đedove i prađedove i sve ostale pretke! milo đukanović nema, "siroče"! On potiče direktno od amebe ili sa neke druge planete, potpuno nova rasa! Za te takve, bez predaka, svetinje su: dolar, evro, i sve druge valute, šta će jadan, mora za nešto da se veže! Razumite ga?! Ustaštvo je samo jedna od faza!!! To je jedna od mutacija!!! Nadajmo se da je to završna, jer mutirao je ko zna koliko puta, nemože valjda više! Ustvari, ko zna, čudna je to vrsta!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija